Fem van Empel wordt eliterenster vanaf EK

Fem van Empel wordt eliterenster vanaf EK

Fem van Empel (Pauwels Sauzen – Bingoal) kiest vanaf deze week volop voor de elitecategorie. In de Europese veldritkampioenschappen van komend weekend in Namur – en in alle kampioenschappen en wereldbekermanches nadien – komt de twintigjarige Nederlandse niet langer aan de start als U23-renster, maar als elite.

Met een ‘clean sweep’ van vier elite-overwinningen op rij in de Wereldbeker veldrijden is Fem van Empel de sensatie van de start van het seizoen 2022-2023. Gezien haar piepjonge leeftijd had ze voor het nakende EK de keuze tussen de elite- en U23-wedstrijd, maar de voorkeur is gevallen op de elitecategorie. Gevolg van die keuze: ook in de toekomst zal Fem in alle internationale en nationale kampioenschappen, plus de Wereldbeker, in de elitecategorie uitkomen.

Jurgen Mettepenningen (manager Pauwels Sauzen – Bingoal): “Het was een logische keuze voor Fem en onze ploeg om op dit Europees kampioenschap bij de eliterensters te starten. Wie vier wereldbekermanches wint tegen de wereldtoppers van de elitecategorie, hoort in die categorie thuis. Mocht Fem de Europese trui winnen als elite, dan kan ze die bovendien een heel jaar dragen. Als belofte is dat niet het geval.”

Fem van Empel: “Ik had voor het seizoen gehoopt om een beetje onder de radar aan de start van de kampioenschappen te kunnen komen. (Lacht) Maar dat is een beetje mislukt. Het gaat heel goed. Daar heb ik heel hard aan gewerkt. Mijn conditie is heel veel verbeterd, waardoor ik de stijgende lijn van vorig seizoen heb kunnen doortrekken. Ik kijk uit naar Namen: het is vrij technisch. En als het gaat regenen, wordt het helemaal een specifiek parcours. Ik ben benieuwd.”

Bron: PM

Foto: Luc Wilms