Femke Van den Driessche kent haar verdict

Femke Van den Driessche kent haar verdict

Femke Van den Driessche werd op het Wereldkampioenschap in Zolder betrapt doordat de commissarissen van de UCI bij controle van de fietsen een motortje terug vonden in haar fiets. Femke zelf beweerde dat dit niet door haar toedoen was aangebracht en hield stand er niks van te weten te hebben. Ook bij haar entourage bleven ze volhouden dat het niet haar fiets was maar ééntje van haar toenmalige vriend. De UCI liet het hier niet bij en schorste Femke onmiddellijk. Doch bij de uitspraak van vandaag werd Femke schuldig bevonden en hierdoor werd haar een schorsing van zes jaar opgelegd. Alle verworven prijzengelden, titels worden haar ontnomen vanaf 11 oktober 2015. Dit betekent voor Femke dat zij maar liefst een geldboete van ongeveer 18.000 Euro zal moeten ophoesten.

Femke Van den Driessche 17

Ook haar Belgische titel en haar Europese titel bij de beloften moet zij inleveren. Femke Van den Driessche zelf had al besloten om te stoppen met veldrijden. Zij was zichzelf ook niet komen verdedigen bij de UCI commissie.

Voor de Voorzitter van de UCI Brian Cookson is alles nu uitgeklaard. Hij was tevreden over de uitspraak en geeft hiermee ook een signaal naar alle rijders, teams, entourages…… Ze zullen in de toekomst nog meer controles uitvoeren om de nieuwe ontwikkelingen die zich voordoen in het wielermilieu op te sporen. De UCI duldt geen bedrog in de sport.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s: Bart Knops