Femke Van Den Driessche pakt goud bij vrouwen U23

Femke Van Den Driessche pakt goud bij vrouwen U23

Femke Van Den Driessche heeft België het eerste goud bezorgd op het EK in Huijbergen bij de vrouwen U23. Het zilver ging naar de thuisrijdster Maud Kaptheijns en de Italiaanse Alice Arzuffi was goed voor het brons.
Nadat ze vorige week op de Koppenberg al tweede werd, profiteerde Van Den Driessche verder van haar goede vorm. Halfkoers was de wedstrijd zo goed als beslist. Kaptheijns probeerde in het spoor van de Belgische te blijven. Maar moest dan toch afhaken. De Kleur op Maatrijdster had aan de aankomst meer dan een halve minuut voorsprong op de Nederlandse. De Italiaanse Arzuffi was tevreden met de bronzen plak. De Nederlanders scoorden verder goed met drie meisjes in de top tien.

Laura Verdonschot reed een knap EK, dat werd beloond met een negende plaats. ‘Mijn start was niet zo slecht. Maar mijn benen liepen dadelijk vol, vooral op de klim en bij het lopen. Ik reed verder op mijn eigen tempo. Ik had niet verwacht nog in de top tien te rijden. Ik ben er heel blij mee. Vorig jaar was ik nergens op het EK en was ik topfavoriet. Nu kijk ik met goede moed uit naar de wereldbeker in Koksijde,’aldus de Lommelse.

Top tien

1. Femke Van Den Driessche(Bel)
2. Maud Kaptheijns(Ned)
3. Alice Arzuffi(Ita)
4. Jana Czeczinkarova(Tsj)
5. Jessica Lambrecht(Dui)
6. Esmee Oosterman(Ned)
7. Yara Kastelijn(Ned)
8. Chiara Teocchi(Ita)
9. Laura Verdonschot(Bel)
10. Nikola Noskova(Tsj)

Volledige uitslag:

https://mail.telenet.be/service/home/~/?auth=co&loc=nl&id=499773&part=2