Flanderscup 2 Aarschot 19 april 2015: Winst voor Jone Vangoidsenhoven bij de Girls 15+ en Winst voor Joffrey Wouters bij de elites

Flanderscup 2 Aarschot 19 april 2015: Winst voor Jone Vangoidsenhoven bij de Girls 15+ en Winst voor Joffrey Wouters bij de elites

Flanderscup 2 Aarschot

19 april 2015

 

BMX Team Bekaf Aarschot organiseerde op 19 april 2015 de tweede wedstrijd voor de Flanderscup. Maar liefst 3697 licentiehouders en 35 recreanten vonden de weg naar de demerstad om daar hun wedstrijd te betwisten.

Heel wat valpartijen ontsierden de reeksen maar dat hoort nu eenmaal bij de sport. Via deze weg willen wij de gekwetste rijders een spoedig herstel toewensen en hopelijk mogen we ze vlug terug zien tijdens één van de volgende wedstrijden.

Bij de jongste Boys 5-6 jaar ging Mats De Ridder er als een speer vandoor. Op zijn gemakje maaide hij de ronde in Aarschot af en gaf Yarno Colbrant en Jitse Bullen het nakijken. Doch had ook Jitse met gemak zijn reeksen kunnen winnen maar in de finale moest hij Yarno net voor hem dulden en Mats pakte de dagzege.

Brend Van De Walle pakte de zege mee in de boys 7 finale. Hij reed Unique Everts uit het wiel. Unique moest rekening houden met Tommy Greenwood. Maar deze laatste maakte een klein foutje voor de brug en de vogel was gaan vliegen. Tweede plaats was voor Unique Everts. Greenwood nam de derde plaats in beslag voor Gear2win team.

Dries Brouns had gezien hoe zijn clubgenoot Brend Van de Walle de zege op zijn naam schreef. Hij probeerde het op dezelfde manier te doen. Vlot weg aan het starthekke en dan pijlsnel die benen laten ronddraaien. Dat was het doel van Dries en het lukte hem. Hij reed zijn tegenstanders vlot uit het wiel en halfweg de ronde mocht hij al uitbollen. De tweede plaats ging naar Rune Raeymaekers. Kay Rogmans hield Iljo Lenssen af voor de derde plaats.

Nog een overwinning voor BMX Club Circuit Zolder bij de boys 9 jaar. Nu was het Niels ‘For Speed’ Appermont die de bloemen mee mocht nemen. Gianni Terrijn en Neo Tielens deden er alles aan om in het ritme van Niels mee te gaan. Maar Niels bedreigen voor de eerste plaats, lukte net niet. Gianni Terrijn werd tweede en clubgenoot van Niels Tielens werd derde.

Ethane Bourguignon nam een zeer goede start in de finale bij de boys 10 jaar. Matisse Geraerts was een beetje verrast en moest achtervolgen. Maar bij het oprijden van de brug nam Ethane de nodige snelheid om de volgende heuvel te springen waardoor hij de voorsprong nam die voldoende bleek te zijn om zijn overwinning te pakken; Arne Ceuppens werd knap derde.

Jorrit Maes, Gilles Mathy en Luka Van Steenbergen waren de jongens die het zouden gaan maken in de finale bij de boys 11 jaar. En dat deden ze ook met z’n drietjes. De jongens hadden alle drie hun drie reeksen overtuigend gewonnen. Dat zou voor een mooie finale zorgen. En spanning was er bij deze heren. Met z’n drietjes sterk aan elkaar gewaagd maaiden zij de ronde af naast de demer. Toch was het Jorrit Maes die over de beste papieren beschikte en de winst mee naar huis nam. Gilles Mathy kon de aanval op de laatste heuvel nog afwimpelen en daarmee de tweede plaats in beslag nemen van Luka Van Steenbergen.

De twee jongens van 11 jaar die deelnemen aan de wedstrijden bij de boys 12 jaar zorgden voor het mooie werk in Aarschot. In de finale van de boys 12 jaar gingen zij er hard vandoor aan het starthekke. Beiden in elkaars wiel en zo het tempo ophalen. Wannes kwam als eerste de bocht uit en gaf zijn koppositie nooit weg. Seppe Laenen ging mee in zijn wiel maar kon geen aanval meer opzetten. Toch was hij na afloop zeer tevreden met zijn tweede plaats. De derde plaats ging naar Wannes Marien.

Bij de Boys 13 jaar pakte Jarne Serneels de overwinning. Senne Buysen en Dorian Geurten streden voor de dichte ereplaatsen. Senne had wat meer snelheid om onder de brug te duiken en dat belette Dorian om hem de tweede plaats te ontzeggen.

De kleinste rijder bij de boys 14 jaar liet zich gelden. Robbe Dens kwam zeer goed weg aan het starthekke. De ogen waren op hem gericht bij het ingaan van de eerste bocht. Als daar alles goed zou gaan was de reeks zo goed als gereden. En vlot kwam hij naar de brug toe. Niemand in zijn buurt. Geen fouten maken en de buit was binnen voor Robbe Dens uit Westel. Dennis Schrooten en Thibaut Vaessen probeerden er alles aan te doen maar zij kwamen te laat. Dennis werd de tweede en Thibaut derde.

Bij de boys 15-16 jaar werd de finale ontsiert door een valpartij van Pieter Leroi – Marnicq Janssens – Nick Van De Put en Sybren Geens. Zij mochten de winst vergeten. Vooraan werd er niet getwijfeld door Brett Jacobs. Hij nam de zegen mee naar huis. Dean Wouters en Dennis Steemans konden de valpartij ontlopen en konden strijden voor de dichte ereplaatsen. Dean Wouters gaf de speaker van dienst Luc Wouters een tweede plaats kado en Dennis Steemans die in de voormiddag al aan de slag was geweest bij de cruisers werd derde.

bij de boys 19+ staat er geen maat op de rijder van het Frits Team. Stijn Strackx neemt een bliksemsnelle start en laat de anderen zijn achterwiel zien. Nick De Proost en Niels Rubens mochten onder hun tweetjes werken naar de tweede plaats toe. Niels had een betere inschatting gedaan van de brug en dat leverde hem de tweede plaats op. Nick moest tevreden zijn met de derde plaats.

Ook bij de junior men is er maar weinig te doen aan de sterkrijdende Stef Van Mechelen. Overal waar hij aan de start komt, neemt hij de dagzege mee naar huis. Dat was in Aarschot niet anders. Van start tot finish een strak tempo opleggen en de moeilijke heuvels springen en de voorsprong is gemaakt. Dan de laatste lijn rustig afwerken en de duid was binnen. Jarmo Forrest in goede doen in Aarschot kon de aanval van Robbe Vanhevel afhouden en de tweede plaats veilig stellen.

Bij de elites hadden we maar een magere opkomst. Maar vier rijders (Joffrey Wouters – Michael Bogaerts – Romain Schaqueue en Robbe Nijs) kwamen opdagen in de Flanderscup in de Demerstad. Dat betekende dat de heren enkel hun drie moto’s konden rijden en dat de winnaar al bekend was. We kregen een mooi duel te zien voor de eerste en de tweede plaats tussen Joffrey Wouters en Michael Bogaerts maar ook voor de derde en de vierde plaats was er strijd te zien. Toch werd het telkens in het voordeel van Joffrey Wouters beslist. Dus Luc Wouters als speaker mocht dit weekeinde apentrots zijn op de prestaties van zijn zonen (Dean en Joffrey) Maar ook Brigitte Bielen stond als een trotse moeder te werken als commissaris op de track. Michael werd mooi tweede. De derde plaats ging naar Romain Schaqueue.

De opkomst bij de girls 5-6 jaar is ook wat aan de magere kant. Dit keer ook voor hen maar drie reeksen en de winnares was gekend. De drie reeksen werden op gemak gewonnen door Nette Vermeiren. Anouck Verweij werd tweede al had zij hier en daar wat meer moeite om de hogere heuvels op te fietsen. De derde plaats was voor Mart Leyssens die een mooie prestatie neerzette voor haar eerste wedstrijd. De derde plaats was voor Flo De Nul.

Miss Julie Vranken deed alle eer aan haar sponser C-Bear en BVC Bikes. Op haar thuisparcours kon zij met gemak de winst pakken. Ze reed een paar meters voor op Maxime Breugelmans en Sanne Lumbeeck. De dames zullen een tandje moeten gaan bijsteken om er nog een strijd van te maken want op dit ogenblik is Miss Julie een maatje te sterk.

Roxanne De Kegel voelde zich op de track in Aarschot super goed. Dat bleek ook in de finale bij de girls 9-10 jaar. Van start tot finish legde zij haar concurrenten het tempo op en niemand kon haar nog belagen. Winst binnen voor Roxanne. Billy Goossens die de drie reeksen won moest in de finale Roxanne laten gaan. Haar tempo lag haar ietsjes te hoog met op sommige lijnen wat moeilijke heuvels in. Zij koos voor het zekere en stelde haar tweede plaats veilig op Donna Mielczarek.

Zoe Schaerlaeken stelde orde op zaken bij de girls 11-12 jaar. Van bij de aanvang van haar wedstrijd was te zien dat zij gebrand was om in Aarschot hoge toppen te scheren. En op een voortreffelijke wijze ging zij van start in de finale. Nette Coppens en Aiko Gommers probeerden om met haar mee te gaan en waar nodig een aanval in te zetten. Maar Zoe panikeerde niet en ging vlot als eerste over de finish. Aiko ging nog in de fout op de tweede lijn waardoor Nette wat voorsprong nam en deze niet meer afstond.

Yellise Van Den Broeck had er minder goed oog in bij haar wedstrijd Girls 13-14 jaar. Al een paar weken twijfelt zij aan haar kunnen. Ook al weten haar ouders en supporters dat zij het kan. Nu in haar finale kwam zij overtuigend weg aan het starthekke. Dat leverde haar al een behoorlijke voorsprong op. Toch probeerde Laura Driesen en Zara Vingerhoets haar het vuur aan de schenen te leggen. Maar het was te laat. De winst was voor Yelisse. Laura Driesen werd tweede en Zara kwam als derde over de finish.

Bij de girls 15+ kregen we Jone Vangoidsenhoven die de winst nam voor Bo Van Tiggel en Bo Steurs. Jone is voor de dames van 15+ ietsjes te sterk maar toch strijden zij mooi mee voor de ereplaats. De strijd tussen Bo Van Tiggel en Bo Steurs was er eentje om je vingers van af te likken. De dames maakten er een spannende wedstrijd van. De heuvel na de brug zou nog wat roet in het eten kunnen strooien maar Bo Van Tiggel nam daar een zeer goede lijn waardoor Bo Steurs even wat gas moest terugnemen. Daardoor was de tweede plaats aan haar neus ontglipt.

Bij de Cruisers – 30 jaar staat er geen maat op de rijder van Dennenteam Keerbergen luisterend naar de naam Dennis Steemans. Niets was voor hem te moeilijk. Met gemak sprong hij alle hindernissen en daarmee was de vogel gaan vliegen. Stijn STrackx en Brent Van Hoof konden mee gaan in zijn zucht maar konden hem nooit bedreigen voor de winst.

Nico Schroyen pakte zijn eerste overwinning bij de cruisers 30+. Van STart tot finish legde hij de pees erop. Hij ging vlot over de hindernissen heen en maakte geen fouten. Dat resulteerde in zijn winst. Tonny Strobbe die ook al zijn drie moto’s op zijn naam schreef was gedreven om ook een goede prestatie neer te zetten in de finale maar hij stootte op een sterkrijdende Nico Schroyen die hij moest laten voorgaan. Wesley Van Gastel was op weerwraak gekant. Hij was in de tweede reeks ten val gekomen en was erdoor wat geprikkeld. Hij liet zijn concurrenten zien dat hij terug antwoordde met zijn pedalen. Hij nam de derde plaats in voor Koen Van Duffel.

Lisse Herremans nam de winst voor Gear 2 Win in de finale bij de Cruisers Girls. Op dit ogenblik is Lisse in goede doen en dat weten haar concurrenten. Wie haar in Aarschot het dichtste kon bedrieigen was Chiara Mondelaers. Lieze Crauwels voor Frits BMX Team eindigde op de derde plaats.

Volgende week zitten alle rijders in Keerbergen voor de volgende wedstrijd meetellend voor de Topcompetitie.

Het beloven weer spannende reeksen te worden. Dus iedereen op post in Keerbergen.

Foto’s van de wedstrijd in Aarschot vind je terug op volgende links :

https://plus.google.com/u/0/photos/117296923559578585873/albums/6139757959301451761

https://plus.google.com/u/0/photos/117296923559578585873/albums/6139757537973659313

https://plus.google.com/u/0/photos/117296923559578585873/albums/6139757023499902401

https://plus.google.com/u/0/photos/117296923559578585873/albums/6139756590351272721

https://plus.google.com/u/0/photos/117296923559578585873/albums/6139752834180185393

https://plus.google.com/u/0/photos/117296923559578585873/albums/6139749675737492337

https://plus.google.com/u/0/photos/117296923559578585873/albums/6139525829928347937