Flandercup Wedstrijd 2 in Ranst

Flandercup Wedstrijd 2 in Ranst

ava

Onder een stralende hemel mochten de deelnemers van de Flandercup wedstrijd hun reeksen rijden. Ook al kwam er af en toe wel eens een dreigende wol overwaaien.

Vier deelnemers aan de start bij de Cruisers Girls : Vicky Suykens – Agna Deschagt – Jill Boumon – Crauwels Lieze. Zij met zijn vieren streden voor de podiumplaatsen in de Flandercup wedstrijd. De overwinning was weggelegd voor Lieze Crauwels voor Jill Boumon en Agna Deschagt mocht als derde de rij afsluiten.

 

Cruisers – 30 jaar kregen we prachtige wedstrijden te zien. Uiteindelijk waren de ereplaatsen voor Pierre Yves Leroy voor Robbe Nijs en Bram Joossens.

 

Bij de Cruisers 30+ was de overwinning voor Alain Deschagt – tweede werd Koen Vanduffel en als derde kregen we Joost Bogaerts over de finish.

 

Bij de Girls 5-7 jaar kregen we tien deelnemers aan de start. Het werden spannende reeksen maar de goude medaille was voor Roxanne De Kegel – Zilver voor LAMBRECHTS Chayen – en de bronse plak was voor Merel Van Gastel.

 

Kjelle Poets was bij de girls 8-9 de beste. Hoe kan het anders, zij als de nummer 1 op de wereld hield de zusjes Gommers achter zich. Aiko Gommers werd dus tweede en Robyn Gommers werd derde.

 

Bij de girls 10-11 ging de strijd tussen Nieke Coppens – Jinke Verbraeken – Yellise Van de Broeck. Eerste genoemd eerst weg en in die volgorde zijn ze ook de finish overgereden.

 

Veel valpartijen beheerden de verschillende reeksen maar de afloop was niet altijd zo dramatisch zoals het eruit zag. Boys 5-6 jaar: geen Neo aan de start. Niels Appermont wist zich naar de overwinning te rijden voor Hoskens Niels en Yeno Vingerhoets.

 

Bij de boys 7 stond er opnieuw geen maat op Dieter Brouns. Van Start tot finish wist hij de wedstrijd te domineren en hield hij ook de winst bij zich. De tweede plaats was voor Mike Uytterhoeve en de derde plek was voor Tjörven Mertens.

 

Wannes Magdalijns was de sterkste in de reeks boys 8. Luka Vansteenberghe werd tweede in deze leeftijdsklasse en derde werd Louis Verherstraeten.

 

Gianni Vermaelen schreef de zege op zijn naam bij de boys 9. Naast hem kwamen Dees Dewitte en Robert Van Staeyen als twee en drie voor in het klassement.

 

Robbe Meerts was de gelukkige van de dag bij de boys 10. Senne Buyse kreeg de tweede plaats en Jarne Serneels moest tevreden zijn met de derde stek.

 

Myrthe De Rijck – Chiara Mondelaers en Katho Bogaerts waren de gelukkigen bij de girls 12-14 jaar. In deze categorie waren er twaalf deelnemers die de weg naar het parcours in Ranst gevonden hadden om er tegen elkaar de wedstrijd te betwisten.

 

Robbe Dens was de rest te sterk af. Hij schreef de overwinning op zijn naam bij de Boys 11 jaar. De tweede plaats was voor Noyens Jarne en Sibe Francken was de derde in het rijtje.

 

Jarno Bellens was de beste bij de boys 12 jaar. Hij wist Thomas Mertens en een sterk rijdende Pieter Leroi achter zich te houden.

 

Bij de Boys 13 werd er een spannende strijd gestreden. De jarige Nick Vandeput mocht de dagzege op zijn naam schrijven. Jelle Camps werd nog knap tweede en de derde plaats was voor Dennis Steemans.

 

Ruben Gommers moest zich tevreden stellen met een tweede plaats bij de boys 14. De overwinning ging naar Steve Martin en het podium werd vervolledigd met Jordi Govaerts.

 

Een mooi parcours wist Niels Rubens af te leggen bij de boys 15-16 jaar. Hij werd gevolgd door Joran De Proost en Brecht Put. De jongens waren aan elkaar gewaagd maar de durf van de eerste hielp hem om de overwinning op zijn naam te schrijven.

 

Boys 17+ : hier was het een strijd tussen Werner Van Asbroeck – Benoit Dupont en Jelle Verdijck. Laatst genoemde wist zijn kalmte te bewaren en in volgorde van vermelding hierboven wisten ze de eindmeet te bereiken.

 

Girls 15+ hier was de overwinning voor de kersverse Europese Kampioene Marie Hossay. Uitkijkend naar het Wereldkampioenschap van volgende week in Birmingham was dit voor haar al een goede opsteker. De tweede plaats ging naar Jone Vangodsenhoven en Talitha Van Hoof werd derde.

 

Uitkijken was het naar de reeksen van de junior elites. Altijd spanning en spektakel van de bovenste plank. En dat is wat de toeschouwers willen zien : een faire wedstrijd met veel sprongen en prachtig bochtenwerk. En dat kregen ze dan ook te zien.

Michael Bogaerts mocht niet genieten van een vlotte start in de finale maar wist wel wat prachtig bochtenwerk uit zijn mouw te toveren om uiteindelijk de derde plaats op zijn naam te schrijven. Vooraan ging de strijd tussen Roy Van Aken en Stijn Strackx. Wie de minste fouten maakten op dit parcours mocht zich als eindwinnaar laten bestempelen. Dit keer was deze eer voor Roy Van Aken.

 

Alle geselecteerde rijders hadden een goed gevoel na afloop van deze wedstrijd en kunnen met dit goed gevoel afreizen naar Birmingham waar volgende week het Wereldkampioenschap verreden wordt. Wij wensen hen dan ook heel veel succes toe voor deze wedstrijd en wie weet komen de Belgen met een medaille naar huis. We duimen alvast.