Flanderscup 2 in Massenhoven op 20 april 2014

Flanderscup 2 in Massenhoven op 20 april 2014

ava

Als we de weergoden mochten geloven kregen we in Massenhoven regen te verwerken. Maar het was niet zo….. de rijders konden hun wedstrijden afwerken onder een bewolkte hemel die af en toe werd verheerlijkt door een straaltje zon. Dus de ideale weersomstandigheid om een BMX wedstrijd te laten plaatsvinden. Bij de dames +15 jaar kregen we een overwinning voor Karo Vertessen en bij de junior-elites ging de dagzege naar Michael Bogaerts.

De weergoden waren de organisatoren van Massenhoven dit keer goed gezind.Ze mochten een bewolkte hemel die af en toe werd open getrokken door een straaltje zon verwerken. Dat was het ideale weertje om een BMX-wedstrijd in af te werken.

finale 1 van de cruisers Girls : een supergoede start voor Lieze Crauwels van Frits BMX Team. Lieze Hermans ging goed mee in haar wiel en eindigde zo op de tweede plaats. De derde plaats ging nog naar Jil Boumon.

In de tweede finale van block 1 kregen we de cruisers – 30 jaar achter het starthekken: Stijn Strackx vloog naar de eerste bocht toe waardoor hij al een mooie voorsprong bijéén fietste op de rijders van het Bollansée Team. Onder hun tweetjes mochten zij de verdere ereplaatsen verdelen : tweede plaats was voor Yergon Vaes en de derde plaats was voor Svendsen Goeman.

De derde finale van block 1 was er eentje voor de cruisers +30 jaar. Hier waren de ogen gericht op Sammy De Schepper. Hij liet in zijn reeksen zien dat hij over goede benen beschikte. Dat was ook te merken in zijn finale. Benoit Dupont en Nico Schroyen deden er alles aan om er een mooie strijd van te maken voor de ereplaatsen. De tweede plaats was voor Benoit en de derde voor Nico.

Finale 4 van block 1 was deze bij onze girls 5/6 jaar. Gespannen gezichten achter het starthekke net voor het vallen van het hekke. Maar eens het hekke naar beneden gaan laten ook deze dames zien dat zij uit het goede hout gesneden zijn. Het was thuispilote Breugelmans die liet zien dat zij het parcours als geen andere goed kende. Dat leverde haar de overwinning op. De tweede plaats was voor Joni Waeyenberghe en de derde plaats was voor Caeley Moull.

De finale bij de girls 7/8 jaar was het de kleinste spruit uit de familie Goossens die liet zien dat zij de beste benen had. Zij fietste van start tot finish heel mooi aan de leiding en dat resulteerde in de dagzege. Tweede plaats kregen we een strijd tussen Janne Smits en Julie Vranken. Dit keer was het Janne Smits die betere benen had en dat gaf haar de tweede plaats.

Wereldkampioene Kjelle Poets ging er weer zeer snel vandoor in de finale van de girls 9/10 jaar. Achter haar volgden de zusjes Gommers op dichte afstand. Het werd een mooie strijd tussen de zusjes voor de ereplaatsen. Het was Robyn die er het beste uitkwam.

Bij de finale bij de boys 5/6 jaar kregen we een bliksemsnelle start van de thuisrijder Lars Bosch. Hij voelde zich als een visje in zijn water. Hij nam het hef in handen en gaf het niet meer af. Na hem kregen we Turbo Brent Vandewalle die er alles aan deed om Jenthe Oeyen nog bij te benen maar hij lukte er net niet in.

Bij de boys 7 jaar kregen we een strijd te zien tussen Axl Bosch,  Dries Brouns en Rune Raeymaekers. Dries Brouns, de Limburgse Kampioen kwam het beste weg aan het starthekke maar door een goed manoeuvre door thuisrijder Axl in de eerste Bocht werd Dries teruggefloten naar de tweede plaats. Derde werd dus Rune Raeymaekers.

Bij de boys 8 jaar kregen we een zeer mooie start te zien van Neo Tielens. Sem Boeckx en Vingerhoets gingen goed mee maar de aanval van Vingerhoets op Tielens werd mooie afgeblokt waardoor de overwinning ging naar Neo Tielens. Tweede plaats voor Yeno Vingerhoets en de derde plaats was voor Sem Boeckx.

De voorlaatste finale van block 1 was deze van de jongens van negen jaar. Er stond geen maat op Tjörnven Mertens. Niemand kon het strakke tempo van deze rijder aan. Hierdoor reed hij gemakkelijk naar de overwinning toe. In de ereplaatsen kregen we nog een strijd te zien tussen Dieter Brouns en Mike Uyterhoeven. Eerstgenoemde maakte een kleine inschattingsfout waardoor hij tevreden moest zijn met de derde plaats.

De laatste finale van block 1 was deze bij de boys 10 jaar. Jools Melis, Thomas Willems en Gilles Mathy waren aan elkaar gewaagd. Dat was ook te zien in deze finale. Thomas Willems probeerde voorsprong te sprokkelen met de tweede jump te springen. Maar echt voordeel leverde hem dat niet op. Het was Meilis die de beste papieren had. Thomas Willems probeerde alles om Mathy van de tweede plaats af te houden maar lukte hier niet in. Tweede plaats dus voor Mathy en derde plaats voor Willems.

Ook was de spanning te voelen bij de finales van Block 2. Heel wat rijders gingen voor hun overwinning. Maar er kan er maar eentje met de bloemen gaan lopen. Finale 1 bij block 2 was deze van de girls 11/12 jaar. Een zeer mooie start van Zara Vingerhoets kregen haar supporters te zien. Tweede plaats was voor Forrest en de derde plaats was voor Schaerlaeken.

De tweede finale van block 12 was deze bij de girls 13/14 jaar. Bo Van Tiggelt en Celien Coppens kwamen er beiden zeer goed weg bij het hekke. Achter hen volgden Yellisse Van Den Broek. Aan deze posities werd niks gewijzigd gedurende de ganse finale.

Wannes Magdalijns was zo snel dat hij over het hekken ging tijdens de finale bij de boys 11 jaar. Vooraan ging Yeno De Clercq en Didi Van Tiggel gingen er snel vandoor. Maar in de eerste bocht kwam Wannes Marien goed ingeschoven waardoor hij de aansluiting verkreeg bij de koplopers. Het werd spannend tot op de laatste lijn.

Daar was het Didi Van Tiggelt die de overwinning naar zich toe haalde. Tweede plaats was voor Marien en de derde plaats was voor De Clercq. Gianluca Pollefliet won met gemak de finale bij de boys 12 jaar. Robbe Meerts en Senne Buysen werden zijn naaste concurrenten. Zij streden voor de ereplaatsen. 1. Pollefliet – 2. Meerts  en derde Buysen.

Dennis Schrooten fietste naar de overwinning bij de boys 13 jaar. Achter hem streden Meerts – Vaessen – Wijckmans voor de plaatsen twee – drie en vier. Het was Meerts die de tweede plaats behaalde en Vaessen werd nog nipt derde.

Bij de boys 14 jaar kregen we een strijd te zien tussen Pieter Leroi en Sybren Geens. Beide heren waren vlot door hun reeksen heen gekomen. Dus konden we gaan kijken naar een spannende finale. Het was Pieter Leroi die een zeer goede start nam en zich zo de koning op het BMX parcours van Massenhoven voelde. Hij stond de eerste plaats niet meer af. Tweede stek was voor Sybren Geens die de aansluiting met Pieter een beetje miste. Derde plaats ging naar Rune Debrugraeve.

Bij de boys 15/16 jaar kregen we de thuisrijder Ruben Gommers in actie. Hij wist op deze omloop alle euvre liggen en dat liet hij ook aan zijn tegenstanders merken. Supersnel van het starthekke weg en dan een strak tempo opleggen zodoende dat de tegenstanders niet konden terugkomen. Dat waren de ingredienten die Ruben uitspeelde om zijn overwinning te behalen. Tweede plaats werd voor Nick Van De Put en de derde plaats was voor Jelle Camps.

Laurence Van de Weerd pakte de overwinning bij de boys 17+. Hij kon Senne Beijens en Jeroen Torfs van zich afhouden. Nico Willem, Dominico Lauritano en Dirk Pinxten hadden in hun reeksen elkaar als tegenstanders. In de finale was dit niet anders. Nico Willem nam een supergoede start en dat leverde hem het voordeel op om de overwinning te pakken. Lauritano werd tweede en Dirk werd derde.

Bij de girls 15+ kregen we een mooie finale te zien van Karo Vertessen. Van start tot finish reed zij aan de leiding. Jone Vangoidsenhoven en Lisse Adams probeerden het tempo van Karo te houden maar het ging hen iets te vlot. Zij streden voor de ereplaatsen. 2. Vangoidsenhoven – 3. Adams.

Bij de laatste finale van de dag kregen we de Junior-elites achter het starthekke. De spanning was van de gezichten af te lezen tijdens de voorstelling van de rijders. Uiterste concentratie net voor de start en dan er vol tegenaan. Het waren de rijders vanuit de provincie Limburg die het mooie weer probeerde te maken. Michael Bogaerts beschikte over de beste papieren. Zijn mooie uitvoeringen in de bochten leverde hem het voordeel op. Achter hem streden Put Brecht en Jerome Lange voor de tweede en de derde plaats. In de laatste rechte lijn maakte Brecht een klein foutje waardoor de tweede plaats naar Jerome Lange ging. Tevreden keerden de heren naar huis terug.

Volgende week rijden de rijders uit de provincie Antwerpen hun provinciaal kampioenschap op het BMX parcours in Wilrijk.