Flanderscup Paal

Flanderscup Paal

Jimmy Tielens heeft de verwachtingen voor eigen volk helemaal ingelost. In zijn achtertuin was hij outstanding. De Palenaar maakte er op de Klitsberg een ware one-manshow van. Van start tot finish domineerde hij op zijn trainingsparcours de wedstrijd. Patrick Gaudy moest vrede nemen met de tweede plaats en Jonas De Backer de derde.

Met deze tweede zege in de Flanderscup blijft Tielens ook stevig leider in de tussenstand van dit regelmatigheidscriterium. Bij de junioren was ook geen kruid gewassen tegen Jens Van Rompaey. Hij haalde het vlot voor Didier Bats en Boris Cara.

Bij de nieuwelingen kregen we een zeer spannende race te zien. Veldritkampioen Quinten Hermans was het snelst, maar moest na een tijdje al opgeven met een gebroken ketting. Jochen De Vocht kwam dan wat ongewild aan de leiding. Maar het was thuisrijder Niels Vanpol die een indrukwekkende remonte maakte. Hij beende De Vocht en Coomans bij en met hun drieën reden ze de laatste ronde in. De Vocht moest het eerste lossen, Coomans klampte nog even aan. Maar dan ontbond Vanpol pas goed zijn duivels en reed solo naar de zege. Een mooie thuiszege ook voor zijn vader, die de wedstrijd organiseerde.

Bij de masters 2 won Kurt Tempst voor Ronny Geerts en Bart Feyaerts. De Finse Carina Kirssi reed iedereen uit het wiel bij de dames. Ze won met voorsprong op Joyce Van der Beken en Petra Mermans. Robin Porters pakte een thuiszege bij de Fun A en Annelies Dervaux zegevierde bij de dames jeugd.

Erik Braeken