Flanderscup wedstrijd 3 in Ravels 02 juni 2013

Flanderscup wedstrijd 3 in Ravels 02 juni 2013

ava

In het dorpje Ravels mochten 628 rijders zich opmaken voor de derde wedstrijd meetellende voor de Flanderscup. Het beloofde een mooie en spannende dag te worden.

 

 Een copy van de vorige week met opnieuw Marie Hossay als overwinnaar bij de Girls 15+ en Ghinio Van de Weyer opnieuw de laureaat bij de Junior Elites Men.

De Cruisers Girls was het Kjenta Debrock die voor Angie Vandeput de overwinning afnam. Derde in de rij werd Joni Mondelaers.

Jordi Goovaerts was de snelste bij de Cruisers -30 jaar. Pierre Yves Leroy werd knap tweede en Jarno Forrest vervolledigde het rijtje als derde.

Alain Deschagt was de snelste bij de Cruisers +30 jaar. Tonny Strobbe probeerde het tempo van Alain bij te benen maar strandde op de tweede plaats. De derde plaats was voor Koen Van Duffel.

Zeven deelnemers bij de girls 5-6 jaar. Een bliksemstart van Julie Vranken leverde haar de dagzege op voor haar vriendinnetje Kaylani Bartels uit Zolder. Sterre Van Gastel mocht zich als derde in de finale laten noteren. Knappe prestatie voor de rijdster uitkomende voor BMX Molensprinters Pulderbos.

Bij de Girls 7-8 jaar stond er geen maat op Roxanne De Kegel. Zij liet Lisa Conings en Billy Goossens achter zich. Met een knappe voorsprong liet zij de overwinning op haar naam schrijven. Lisa werd tweede en Billy derde.

Snelle Kjelle Poets liet haar tegenstanders vrij snel achter haar bij de finale voor de girls 9-10 jaar. Niemand kon haar tempo bijbenen. Dus mochten de zusjes Gommers het onder hun uitmaken wie als tweede en derde de finish overschreden. De tweede plaats was voor Aiko – Derde werd Robijn.

Weer geharewar bij onze boys 5-6 jaar. De topfavorieten van de dag maakten slippertjes of gleden van hun pedalen waardoor Axl Bosch de reeks naar zich toe kon halen en zo de dagoverwinning op zijn naam schreeft. Tweede in de rij was MIkka Ooms. Finn Van Der Veken werd mooi derde.

Stef Lippens was de snelste bij de Boys 7 jaar. Hij kon Niels Appermont en Neo Thielens uit zijn wiel houden en zo de overwinning naar zich toe trekken. Niels was tevreden met zijn tweede plaats en Neo werd knap derde.

Geen maat stond er dit weekeinde op de benen van Matisse Geeraerts. Hij versloeg vriend en vijand. Tweede in de rij werd Viggo Van Neste en de derde die het podium op mocht was Mike Uytterhoeven.

Seppe Laenen was de beste van het weekeinde bij de boys 9 jaar. Hij kon Yari Bellens en Luka Van Steenbergen uit het wiel rijden en zo de bloemen mee naar huis nemen. Luka werd tweede en Yari Bellens werd derde.

De overwinning bij de boys 10 jaar was voor Wannes Marïen. Didi Van Tiggels werd mooi tweede en Gianni Vermaelen derde.

Bij de girls 11-12 jaar kregen we een mooie strijd te zien tussen Yellise Van Den Broeck en Laura Driesen. Tot in de laatste rechte lijn kon nog alles gebeuren. Het was uiteindelijk Yellise die als eerste de finish kon bereiken. Laura werd knap tweede en Gaëtane Meerts werd derde.

Geen maat op Ilana Pollefliet…. Van begin tot einde reed ze weg van haar concurrenten. De naaste achtervolgers waren Bo Steurs en Bo Van Tiggelt. Zij werden respectievelijk twee en drie.

Marthe Goossens liet van haar horen in de finale bij de boys 11 jaar. Jaja, zij als dame kon de zeven andere heren achter haar houden. Ze konden poepje ruiken…. De overwinning was voor Marthe voor Jarne Serneels en Senne Buysen.

Bij de Boys 12 jaar kregen we een sterkrijdende Yenten Meiresonne. Robbe Wijckmans en Nathan Szekely konden onder hun tweetjes de verdere ereplaatsen verdelen in volgorde van vermelding : Robbe twee en Nathan 3.

Bij de boys 13 jaar kregen we een supersnelle start van Pieter Leroi en Yari Bellens. Onder hun tweetjes ging de strijd om de overwinning. Pieter haalde alle troeven uit de kast om het Yari moeilijk te maken. Maar op het einde van de rit ging de overwinning naar Yari Bellens voor Pieter Leroi. Kobe Hermans keek toe vanaf de tweede rij en kon nog mooi naar een derde plaats fietsen.

Dan spanning en spektakel bij de boys 14 jaar. Het ging tussen Nick Vandeput en Elias Verbinnen. Het ging er hard aan toe. Maar op de tweede lijn maakte Nick het verschil en nam alzo de overwinning mee. Thomas Van Laar werd de derde in de rij.

Bij de boys 15-16 jaar was het uitkijken naar de prestaties van Frederique Claes. Dit is momenteel de man van de overwinningen. Hij heeft er al twee op zijn naam kunnen schrijven en natuurlijk was hij erop gebrand om er een vervolg aan te breien. En dat deed hij ook. Op een verbluffende wijze fietste hij van start tot finish voluit en nam de bloemen mee naar Viversel. Achter hem streden Ruben Gommers en Van Mechelen voor de dichte ereplaatsen. In omgekeerde volgorde mochten ze de winst verdelen.

Bij de boys 17+ kregen we een sterkrijdende Lauwrence Van De Weerd aan het starthekke. Hij legde het tempo op en Jari Cammens en Arne Maes konden mee volgen. Zij werden uiteindelijk twee en drie.

Een superstart van Marie Hossay was al 80 procent van de verreden wedstrijd. Ze ging op een strak tempo door en niemand kon haar wiel nemen. Ze fietste van start tot finish aan de leiding en nam zo de eerste plaats voor haar rekening. Van Goedsenhoven werd tweede en De Rijck Myrthe werd derde.

Bij de heren Junior Elites was het vooral uitkijken naar de goedrijdende Revolution piloten Roy Van Aken en Ghinio Van De Weyer. Beiden zijn de laatste weken goed op dreef en werden nu als favorieten naar voren geschoven. Ghinio nam een blitsstart en reed een strakke lijn waar niemand hem kon passeren. Dieter Willemse kende het parcours als geen anderen en deed alles wat in zijn macht lag om het Ghinio moeilijk te maken. Toch moest hij zich tevreden stellen met een tweede plaats. De tweede rijder uit het Revolution Team namelijk Roy Van Aken mocht de derde plaats op zijn palmares schrijven.

Volgende week rijden onze jongens en meisjes hun volgende Flanderscup wedstrijd op het parcours in Westerlo/Tongerlo.

Foto: Geert Wijns