Frans Claes derde na koninginnenrit BeMC

Frans Claes derde na koninginnenrit BeMC

Frans Claes schuift op naar de derde plaats in een loodzware editie van de Belgian Mountainbike Challenge. In een uitgeregende koninginnenrit werd het een epische strijd om voorin te blijven. Frans Claes overleefde en is de eerste Belg in het algemeen klassement, na de Nederlanders Mathieu Van der Poel en Hans Becking.

Door de hevige regenval van de voorbije nacht beslisten de organisatoren om de koninginnenrit in te korten van 95 naar 83 kilometer. Onder meer de passages door de Ourthe waren te gevaarlijk door het hoge water en de enorme stroming.

Mountainbiker Frans Claes (Square Group MTB Team) probeerde de pech van gisteren door te spoelen met een flinke aanval tijdens de eerste beklimming van de etappe. Samen met Hans Becking nam hij een kleine voorsprong, maar eenmaal boven kwam alles weer samen. Even later vormde de Leuvenaar een groepje van zeven met daarin de favorieten. “Het was ploegen en zweten om Mathieu Van der Poel, Hans Becking en Quinten Hermans te volgen. Ze reden toch iets te snel en daardoor moest ik samen met Timo Kielich en Sebastien Carabin het gaatje dichten.”, zegt Frans Claes.

Toen Mathieu Van der Poel zag dat het goed was, trok hij stevig door. Enkel Hans Becking, Quinten Hermans en Roel Verhoeven konden volgen. Frans: “Ik zag het groepje constant voor me uit rijden, dus ik hoopte ze nog te kunnen inhalen. Maar dat gebeurde jammer genoeg niet. Ik zag Hermans opgeven en Kielich voorbij rijden. Uiteindelijk reed ik als vijfde over de meet.”

In het algemeen klassement schuift Frans Claes op naar de derde plaats. “Met mijn huidige conditie en met de pech van gisteren is een derde plaats op dit moment het hoogst haalbare. Ik ben tevreden. Morgen rijden we een kortere rit van 62 kilometer, maar we moeten wel tweemaal over de Muur van Borzée. Als ik over dezelfde benen beschik als vandaag, zit er misschien een podiumplaats in. Dat is alvast het doel.”

De meerdaagse etappewedstrijd BeMC eindigt morgen in La Roche-en-Ardenne met een rit van 62 kilometer en 2200 hoogtemeters.

Alle uitslagen op

http://www.bemc.be

Bron: PM

Foto: ©Jan Geys – Vojomag