Frans Claes en Hendrik Kruger behouden dertiende plaats in Cape Epic

Frans Claes en Hendrik Kruger behouden dertiende plaats in Cape Epic

Mountainbiker Frans Claes behoudt zijn 13de plaats in Cape Epic, ondanks een inzinking van zijn ploegmaat Hendrik Kruger. De top 10 is nog binnen handbereik, al beseft de Leuvenaar dat het nog moeilijk wordt.

De tijdrit van vandaag was kort en krachtig, maar heeft minder opgebracht dan gehoopt. Er stonden 1000 hoogtemeters op het programma verspreid over 43 kilometer. Het plan was een strak tempo onderhouden om zo wat tijd te winnen op de top 10. Dat plan verliep goed tot kilometer vijftien. “Op dat moment kreeg mijn teamgenoot Hendrik het moeilijk. Verschillende teams staken ons voorbij en we konden moeilijk aanpikken. Ik heb geprobeerd om Hendrik zoveel mogelijk te helpen. Ik heb hem geduwd en hij kon van mijn slipstream profiteren. We hebben alles geprobeerd.”, zegt Frans.

Ook ploegmaat Kruger is ontgoocheld: “Ik voelde het al na 5 kilometer. Ik heb de hele tijdrit geworsteld met slechte benen. Frans was erg sterk vandaag. Hij heeft er alles aan gedaan om mij mee te krijgen, maar het mocht niet zijn. Dat zijn van die dagen dat het niet wil lukken. Helaas.”

“Het wordt moeilijk om de top 10 nog te halen.”, beseft Frans Claes. “Gisteren was een uitgelezen rit die ons zat als gegoten, en toen hadden we pech. Maar we geven niet op. Het is niet omdat het wat minder geweest is, dat we het nu uit handen gaan geven. Alles kan nog gebeuren.” Kruger: “De volgende drie dagen staan er nog lange ritten op het programma en dat moet ons in principe beter liggen. Vandaag gaan we goed recupereren. ik ben er zeker van dat we tijd gaan winnen tijdens de volgende etappes en hopelijk eindigen we in de top 10.”.”

Ondanks het tijdverlies zit de sfeer tussen de twee mountainbikers nog goed. Frans: “Het is een teamsport, je moet met twee eindigen. Je moet kunnen leven met elkaars zwaktes en je moet kunnen profiteren van elkaars sterktes. Morgen gaan we er opnieuw vol tegenaan.”

De Cape Epic duurt nog tot zondag. Morgen staat de koninginnenrit op het programma die gaat van de Oak Valley Estate in Elgin tot aan de universiteit van Stellenbosch, goed voor 100 kilometers en 2850 hoogtemeters.

Bron: PM

Foto: Karsten Dekkers