Frans Claes en Jens Schuermans vierde in proloog van Cape Epic

Frans Claes en Jens Schuermans vierde in proloog van Cape Epic

Frans Claes en Jens Schuermans hebben zondag een ijzersterke proloog gereden en staan nu op de vierde plaats in de Cape Epic. De winst was voor Jordan Sarrou en Matthew Beers (NinetyOne-Songo-Specialized). De tweede plaats ging naar Filippo Viero Colombo (Zwitserland) en de Italiaan Juri Zanotti (BMC – KTM). Andreas Seewald (Duitsland) en Martin Stosek (Tsjechië) van Canyon Northwave MTB werden derde.

Bij de vrouwen waren Sina frei en Laura Stigger (NinetyOne-songo-Specialized)de snelsten. Candice Lill and Mariske Strauss (Faces CST)gingen Ariane Lüthi & Robyn de Groot (Salusmed)vooraf.

Frans Claes en Jens Schuermans (BIDON Recup-Showpad ) hadden er erg veel zin in. Voor Claes was het zijn eerste wedstrijd na zijn zware blessure zeven weken geleden. Nieuwkomer Schuermans kon eindelijk de Zuid-Afrikaanse etapperace afvinken van zijn bucketlist.

Traditioneel start de Cape Epic met een tijdrit op de flanken van de iconische Tafelberg. Over een afstand van amper 20 kilometer moeten de renners zo’n 600 hoogtemeters overwinnen. Spek voor de bek van cross country-specialist Jens Schuermans: “De proloog is de kortste etappe van de wedstrijd en die ligt me inderdaad erg goed. We hebben heel wat ploegen kunnen inhalen en dat merk je ook in de uitslag.” 

Frans Claes: “De proloog is altijd heel intens. En nu zeker met Jens Schuermans aan mijn zijde, de specialist van de kortere afstanden. Het was mijn eerste race na mijn handblessure zeven weken geleden. Het deed deugd om nog eens alles uit de kast te halen. Ik ben erg tevreden

Het is de eerste keer dat Claes en Schuermans samen rijden in een team. De samenwerking verloopt prima. 

Claes: “De voorbije week was al erg leuk met ons twee. We drinken beiden graag een koffietje en dan praten we wat over de koers. Maar ook op de fiets klikt het prima. Dat is ook nodig in een wedstrijd als de Cape Epic.” 

Maandag staat de eerste etappe op het menu. In een pittige rit van 98 kilometers moeten 1850 hoogtemeters beklommen worden.

Schuermans: “Frans is de ervaren rot op dit terrein. Als ik te snel te hard ga, dan roept hij mij wel tot de orde. Maar vandaag ging het echt heel goed. Uiteindelijk hebben we de vierde beste tijd. Morgen begint het grote werk.”

Bron: PM

Foto: ©Wim Vanderwegen