Frans Claes en Sebastien Carabin nemen deel aan zware Cape Epic in Zuid-Afrika

Frans Claes en Sebastien Carabin nemen deel aan zware Cape Epic in Zuid-Afrika

 

Van 19 tot 26 maart zal in Stellenbosch, Zuid Afrika de Cape-Epic, de absolute topwedstrijd in het mountainbiken van start gaan. Aan deze wedstrijd, die in wielermiddens wel vergeleken wordt met de Tour de France, doen een 3000 renners mee, steeds in teams van twee.

Bij de elite mannen doet voor de eerste keer ook een echt Belgisch team mee voor de zege, samengesteld uit Leuvenaar Frans Claes (33), 3de van de wereldranglijst, en Luikenaar Sébastien Carabin (28), 2de op dezelfde lijst. Er is daarnaast ook sprake van deelname door Sven Nys en Sven Vanthourenhout.

De organisatoren hebben hoge verwachtingen van het team Claes/Carabin, dat het op zal moeten nemen tegen een aantal Olympische- en Wereldkampioenen én vorige winnaars van deze epische etappewedstrijd.

De Cape-Epic slingert zich gedurende 8 dagen door de woeste natuur van de Westkaap. De duo-teams leggen samen iedere etappe af, en moeten samen starten en finishen. Onderweg is er ook geen enkele assistentie van begeleiders toegestaan. De duo’s zijn dus volledig op zichzelf aangewezen wat het des te moeilijk maakt.

De Cape-Epic is trouwens ook vernieuwend op andere vlakken, het is één van de weinige wedstrijden in de wielerwereld waar er geen verschil bestaat tussen het prijzengeld voor mannen en vrouwen (zie http://www.cape-epic.com ).

Ondanks de geweldige uitstraling van de Cape-Epic, er zijn in 18 (!) landen directe TV uitzendingen, moet het Belgische topteam het stellen zonder steun van de Belgische wielerinstanties, die ook weinig tot geen ruchtbaarheid aan deze wedstrijd geven. Team Claes/Carabin hoopt dan ook van harte dat de deelname van Nijs/Vanthourenhout de Cape-Epic meer onder de aandacht zal brengen van de wielerbonden en het grote publiek in België.

Om de zware kosten verbonden aan dit avontuur enigszins op te kunnen vangen, hebben Frans en Sébastien beroep gedaan op hun uitgebreide vrienden en kennissennetwerk om hen waar mogelijk financieel te steunen.

Van de ingezamelde giften/donaties gaat 50% naar het team, en 50% naar Vredeseilanden (tbv. Koffieboeren in Congo).

Bovendien organiseren Frans en Sébastien op 19 februari as. een Cape-Epic Burger dag in Zuid Afrikaanse stijl in Restaurant Loving Hut te Leuven

Het team steunen kan met donaties op: BE88 9730 8630 1641 met vermelding Cape-Epic Vredeseilanden.

Reservaties voor de Cape-Epic Burger dag in Restaurant Loving Hut kunnen

gemaakt worden op: franzclaes83@gmail.com

Bron: PM