Frans Claes hoopvol naar WK marathon in Italië

Frans Claes hoopvol naar WK marathon in Italië
Na een hoogtestage testte Leuvenaar Frans Claes (Loving Hut MTB team) de benen in de World Series Marathon O-tour in het Zwitserse Aplnach. 
Een goede start in het wiel van favoriet Urs Huber beloofde veel goeds. Maar nog voor halfweg werd Frans teruggeslagen door mechanische pech, verloor hij vele minuten en was de overwinning gaan vliegen. 
 
Reactie Frans Claes: 
“De o-tour is een wedstrijd die me erg goed ligt met 3000 te overwinnen hoogtemeters op amper 86 kilometer. Ik was dan ook erg gemotiveerd om er sterk te presteren want na enkele ereplaatsen was het nu mijn doel om vol voor de overwinning te gaan. Jammer genoeg nekte materiaalpech me en verloor ik te veel tijd om nog aanspraak te kunnen maken op een mooie klassering. Ik maakte er dan maar een zeer goede training van en afgaande op de wattages en de tussentijden reed ik één van mijn allerbeste wedstrijden. Dat geeft me alvast vertrouwen voor het WK van komende zaterdag in Auronzo do Cadore (Italie). Momenteel bereid ik me in Antholz samen met Roel Paulissen in alle rust voor op deze belangrijke wedstrijd. Op het WK kwam ik nog nooit verder dan enkele top 20 noteringen en dus hoop ik dat ik met deze goede vorm een top resultaat kan neerzetten”.  
Bron: PM

Foto: Martin Platter