Frans Claes verlengt zijn Belgische titel marathon

Frans Claes verlengt zijn Belgische titel marathon

Frans Claes heeft in en rond het Bois des Rêves te Ottignies zijn tweede opeenvolgende Belgische titel marathon behaald.   Hij won solo na een lange wedstrijd van 100km voor Sebastien Carabin en Kevin Van Hoovels. Belofte Wout Alleman werd vijfde en hiermee Belgisch kampioen U23.

Bij de dames ging de titel naar Alice Pirard voor Nele Van Maldeghem en Eva Maria Palm.

Bij de masters 1 zegevierde Bart Van Hecke. Het zilver was voor Steven Glorieux, het brons voor Kris Henderieckx.  Arne Daelmans was de beste bij de masters 2 voor Kurt Tempst en  Kristof De Ridder.

Frans Claes was dolgelukkig en reageerde enthousiast : “Wat een ongelooflijke dag! Ik wist dat alles vandaag moest kloppen om te kunnen winnen, want het parcours was verraderlijk en de tegenstand was met enkele sterke XCO-renners niet min. Vandaag bleef ik op enkele schoonheidsfoutjes van pech gespaard en kon ik de laatste 10km solo naar de finish rijden. Tot km 90 leek me een 2e plaats echter het hoogst haalbare want Sebastien Carabin reed wel erg sterk. Het laatste uur van de wedstrijd kon ik echter nog een tandje bijsteken en stelselmatig aan mijn achterstand knabbelen. Toen Sebastien Carabin opnieuw langs de kant stond met een lekke band wist ik dat de titel binnen handbereik was. Ik reed de ziel uit mijn lijf en bleef rustig in de laatste ruwe afdalingen. Een nationale titel is nooit eenvoudig, maar dit is wel een zeer hardbevochten overwinning die ik dan nog lang ga koesteren. Bedankt aan alle supporters die me vandaag vooruit geroepen hebben en alle steun die ik mag genieten! Top!!”.

 

Top tien

1) Frans Claes

2) Sebastien Carabin

3) Kevin Van Hoovels

4) Joris Massaer

5) Wout Alleman

6) Michiel Van Aelbroeck

7)Mathias Cloostermans

8) Clement Fernandez

9) Dries Hollanders

10) Bram Saeys

 

Bron: PM