Frans Claes vierde in Houffalize

Frans Claes vierde in Houffalize

Frans Claes is vierde geëindigd  tijdens de Belgische manche van de UCI world series marathon in Houffalize. Na het winterse weer van de voorafgaande dagen werd het een slopende wedstrijd de sterksten op het einde overbleven. Twee kleine valpartijen haalden Frans even uit zijn ritme, maar na een constante wedstrijd is hij zeker tevreden met deze 4de plek.

Frans gaf volgende reactie:
‘Na het slechte weer van de afgelopen weken lag het 85km lange parcours er heel modderig bij. Bij elke afdaling was het dan ook goed sturen en geconcentreerd blijven om valpartijen te vermijden. Al bij de eerste afdaling maakte ik kennis met de enkele gladde stenen en ging ik al meteen tegen de grond. Het kostte even wat tijd om terug op gang te komen en het juiste ritme terug te vinden. Ik sloot zo na een eerste serieuze inspanning terug bij de koplopers aan, maar bij de volgende versnelling vooraan moest ik opnieuw de rol lossen. Naarmate de wedstrijd vorderde kon ik zo nog gestaag naar voren opschuiven. Ik kwam zo bij Tim Bohme en samen knabbelden we aan de achterstand op de koplopers. Op 15km van het einde passeerden we zo de Porugees Pinto, maar toen ik hem in een afdaling wilde passeren kwam ik een tweede maal te val. Ik was zo het wiel van Bohme kwijt. Bohme stoomde door naar de 3de plaats en ik was stilaan op het einde van mijn krachten. De laatste 10km waren nog zeer zwaar en ik moest enorm diep gaan om de 4de plaats te bemachtigen. Met dit resultaat ben ik dan alvast zeer tevreden want koude, regen en modder zijn niet bepaald mijn favoriete omstandigheden. Dit geeft me ook veel vertrouwen voor de volgende wedstrijden, te beginnen zondag 8 mei in Portugal voor een volgende manche van de World Series Marathon. Daarna staat de 3-daagse BeMC van 13 tot 15 mei op het programma. Voor 2016 heb ik me het doel gesteld om een grote zege te behalen, én met de trainingsstage van half april in de Algarve in de benen én een stijgende vormcurve hoop ik dit doel de volgende weken of maanden te behalen. De honger naar een zege in een World Series is alvast groot. ‘