Frans Claes vijfde in Hero Dolomites

Frans Claes vijfde in Hero Dolomites

Frans Claes heeft de goede vorm te pakken. Hij werd zaterdag vijfde in een loodzware editie van de Hero Dolomites, een spectaculaire mountainbike marathon in de Italiaanse Dolomieten. De Colombiaan Leon Paez won de wedstrijd.

De mountainbike Hero-series kent drie grote wedstrijden verspreid over Italië, Dubai en Thailand. Het event wint spectaculair aan prestige en media-aandacht. Zo werd de eerste race dit weekend live uitgezonden in 40 landen wereldwijd. Place to be was het Noord-Italiaanse skigebied Val Gardena.  

De Italiaanse Dolomieten liegen niet: hier komen enkel de sterkste beren bovendrijven. Dat heeft ook Frans Claes (Verhofsté MTB Team) mogen ervaren. Claes“De Hero Dolomites is een prachtige, maar loodzware koers van 86 kilometers en 4500 hoogtemeters. Op de steile skihellingen kan je je kapot rijden en ook het koersen grote hoogte is bijzonder slopend. Niet verwonderlijk dat de Colombianen voorop rijden en het tempo bepalen.”

Claes was gefocust, al was hij minder fris dan zelf gehoopt. De Leuvenaar had er net een zware trainingsweek opzitten en eerder was hij door ziekte langer out dan verwacht. De tweevoudig Belgische kampioen mountainbike marathon had zijn wedstrijd wel prima ingedeeld. Claes“Ik zat eerst in een achtervolgende groep op de twee Colombianen die de koers vanaf de start in handen namen. Op de laatste, lange pas heb ik een snedige aanval geplaatst, waardoor onze groep uit elkaar spatte. Enkel Urs Huber kon volgen en samen zijn we weggereden. Op laatste knik met nog 300 hoogtemeters kwam Gerhard Kerschbaumer nog aansluiten en die nam meteen een paar meter. In een spectaculaire afdaling werd de kloof te groot om hem te kunnen inhalen. Toch ben ik erg tevreden met mijn vijfde plaats.”

Er heerst een dubbel gevoel in kamp Claes aangezien een derde plaats mogelijk was. Maar met de stijgende vormcurve ziet de Leuvenaar de komende wedstrijden vol vertrouwen tegemoet. Te beginnen nu donderdag met de vierdaagse Alpentour. “Ook dat wordt ook een zware race met een deelnemersveld vol goede klimmers, waaronder onze Colombiaanse vrienden.  Maar met de vorm die ik nu heb, is alles mogelijk.” besluit een positieve Claes.

Bron: PM

Foto: Luc Wilms