Frans Claes vijfde in Roc Marathon Houffalize

Frans Claes vijfde in Roc Marathon Houffalize

Frans Claes eindigde vijfde in de UCI world series marathon in Houffalize. Frans tankte meteen een portie extra vertrouwen met het oog op het EK marathon volgend weekend in het Duiste Singen.

Hij gaf ons een reactie mee: ‘Tegen mijn gewoonte in nam ik de kopstart. Toen wist ik meteen dat ik vandaag op een goed paar benen kon rekenen. Na 10km koos ik in een afdaling echter een verkeerd spoor en liep het bijna fataal af. Gelukkig zonder erg en als snel kon ik vooraan opnieuw mijn plaatsje innemen. Bij momenten werd er in de kopgroep hard gereden en stelselmatig werd de groep uitgedund. Op 10km van het einde gingen we zo met 6 de finale in. Ik probeerde enkele keren weg te raken maar op één van de laatste hellingen werd er opnieuw stevig doorgetrokken. Ik reed me het snot uit de neus, maar kreeg het gaatje niet meer dicht. Ik had mijn beste pijlen dan verschoten maar ik had nog net genoeg energie in de tank om een top5 plaats veilig te stellen. Met dit resultaat ben ik dan ook zeer tevreden. Op een parcours dat me niet 100% ligt is deze 5de plaats, met de sterke internationale tegenstand, toch zowat het hoogst haalbare. Ik blijf echter verder werken om ook op deze parcoursen ooit een gooi te kunnen doen naar een podium of een zege. Ik geniet nu nog even na van deze prestatie en kijk vanaf morgen alweer vooruit naar de volgende race: het EK in het Duitse Singen,’aldus Frans Claes.

Foto: Loving Hut mtb team