Franscesco Piens fiets voor het goede doel

Franscesco Piens fiets voor het goede doel

ava

Met ongeveer 45 medewerkers van Brussels Airlines en Sponsors van Kigali (Rwanda) fietsten afgelopen week naar Bujumbura (Burundi)

De afstand van 280 kilometers werd volledig gesponsord ten voordele van SOS Kinderdorpen en naast de sportieve prestaties leverden de mountainbikers ook hulpgoederen en fietsen af aan de lokale partners.

Een van de belangrijkste deelnemers was Francesco Piens. Hij is 52 jaar oud en afkomstig van Sint Truiden. Heel de reis was heel goed voorbereid. Al het materiaal (fietsen) en de vliegtickets werden geregeld door Brussels Airlines. De andere kosten werden door de deelnemers zelf bekostigd.

Om de kosten weliswaar te drukken sliepen ze een paar keer in missieposten. Brussels Airlines gaf een sponsoring van 80.000 Euro mee voor de medische posten van de SOS kinderdorpen en daarnaast werden er ook nog 100 fietsen geschonken.

Francesco was blij dat hij had deelgenomen aan deze trip. De voorbereiding waren niet zo gemakkelijk. Als liefhebber van de wielersport nam hij voor de eerste maal deel aan zulke organisatie. Als loper had Francesco geen ervaring met het fietsen maar hij heeft er alles voor gedaan om het programma volledig af te werken. De verschilllende hoogtes heeft heel veel energie gekost van zijn lichaam. Maar bij de aankomst was hij een tevreden man.