Gebroeders Van Lee pakken dagzege en Limburgse titel in Flanders MTB series Zonhoven

Gebroeders Van Lee pakken dagzege en Limburgse titel in Flanders MTB series Zonhoven

De organisatoren van Bike&Fun mogen op een geslaagd weekend terug blikken in Zonhoven. De organisatie was top en de renners leverden ook mooie prestaties op en rond de Kuil.

Bij de elite 1 haalde Sander Elen het. Hij was outstanding en pakte ook meteen de rood-witte trui, want ook het PK werd verreden in Limburg. Niels Heusdens eindigde tweede en Stef Houdmeyers werd derde goed voor zilver in het PK. Nick Vanpol werd de vierde elite en nam het brons mee naar huis.

Ook bij de beloften was er geen houden Brian Schouteden. Hij meteen de koppositie en gaf die niet meer af. Wietse Slegers werd tweede en Daan Depuydt derde. Dat was meteen ook het Limburgs podium.

Sverre Van Lee was de beste bij de junioren U19(2005-2006). Hij reed eerst nog in het gezelschap van Milan Stiens, maar halfkoers ging hij er fors alleen van door. Stiens strandde op de tweede plaats. Zander Tielens op de derde. Van Lee werd ook Limburgs kampioen voor Tielens en Yoren Vanhoudt.

Broer Jari Van Lee trok alle registers open bij de U17(2007-2008) die sterk bezet was met 53 renners. Hij haalde het vlot voor Ryan Laenen en Kobe Van Elsen. Ook Van Lee pakte de Limburgse trui voor Laenen en Mathias Bleux.

Bij de dames elite 1 en 2 en de beloften haalden Elodie Kuyper het na een solo voor Romona Carfora en Liene Meeusen. Amber Slegers pakte de Limburgse titel.

Mieke De Craene was de beste bij de dames elite 3 en masters voor Lucinde Ruebens.

Bij de dames junior 2005-2006 zegevierde Mirte Hubrechts. Ellen Ubachs eindigde tweede en pakte de Limburgse titel. Derde werd Amberlie Wellens.

Laure Verhoeven won bij de dames U17 (2007-2008). Zita Peeters werd tweede en ook Limburgs kampioen. Febe Vissenberg strandde op de derde plaats.

In de funklasse ging de zege naar Dries Hollanders voor Rob Vangenechten en Pieter-Jan Bollen.

Belgisch kampioen Jo Pirotte pakte de zege en de Limburgse trui mee naar huis bij de Elite 3. Stan Bollen eindigde tweede en Mathias Adriaenssens derde.

Sven Van Vlasselaer was de beste bij de masters 1 voor Andy Joris, die Limburgs kampioen werd. Stijn Van Den Bosch eindigde derde.

Wim Mertens won bij de masters 2 voor Kristof Clemens en Jurgen Van Vlasselaer, die op zijn beurt Limburgs kampioen werd. Het zilver was daar voor Arne Broekmans en het brons voor Bart Schaf.

Tenslotte was Ronny Geerts opnieuw outstanding bij de masters 3. Hij liet William Busch en Geert Keuppens verweesd achter.

Foto: Luc Wilms