Geen 7 op 7 voor Thibau Nys in Wereldbeker wel winst voor Dario Lillo

Geen 7 op 7 voor Thibau Nys in Wereldbeker wel winst voor Dario Lillo

In Hoogerheide valt het doek over de wereldbeker. Met winst voor Dario Lillo – een tweede plaats voor Lennert Belmans en een derde plaats voor Thibau Nys die wel de eindlaureaat is van dit criterium

In Hoogerheide vindt de laatste manche plaats voor de Wereldbeker. Bij de junioren was het uitkijken naar de topfavoriet Thibau Nys. Hij kon in Hoogerheide een 7 op 7 behalen. Om tien uur mochten de junioren aan hun wedstrijd beginnen. Dario Lillo nam de kopstart. Filippo Agostinacchio volgde op zijn wiel. Maar ook de Belgische selectie was goed voorin te vinden. Thibau Nys, Ward Huybs, Lennert Belmans, Emiel Verstruynge waren alert.

Met bijna een ronde afgewerk te hebben kregen we Dario Lillo uit Zwitserland aan de leiding. Thibau Nys, Agostinacchio, Ward Huybs, De Pretto, Meguine, Verstruynge, Del Grosso, Lauryssen en Belmans mee in de achtervolging.

In de tweede ronde nam Thibau Nys het commando maar een klein groepje met daarin Lillo, Belmans, De Pretto, Del Grosso, Huybs en Verstruynge waren alert en reageerden meteen op de uitval van Nys. Lauryssen moest voorin de rol lossen. Hij bleef op enkele meters hangen.

Met nog vier ronde te gaan kwam de Nederlandse Kampioen Tibor Del Grosso naar de kop van de wedstrijd. Hierdoor kwam alles op een lang lint te zitten. Er werd naar elkaar gekeken en het kwam allemaal terug samen.

Met nog twee ronden te gaan kregen we voorin twaalf leiders met daarbij alle Belgen behalve Lauryssen en Van Campenhout (opgave). Iedereen probeerde zijn momentje te pakken maar wegrijden was niet aan de orde. Tot op het moment dat Lennert Belmans zich naar de kop fietste. Dario Lillo kwam in tweede positie te zitten. Hierdoor viel de kopgroep weer uit elkaar.

Met nog één ronde voor de boeg kregen we zeven leiders : Belmans, Lillo, Nys, Zatloukal, Huybs en Anie. Valpartijen gooiden de kaarten door elkaar. Ananie en Verstruynge vielen en kwamen niet meer terug in de kop van de wedstrijd.

Voorin viel het niet meer stil. Aan de balken probeerde Nys door te trekken maar even later kwam hij ten val. Lillo en Belmans namen het tempo over en het leek er naar uit te gaan op een spurt. Maar Lillo bleek de sterkste te zijn in Hoogerheide voor Belmans en Nys werd uiteindelijk nog derde.

Nys is ook de eindlaureaat van de Wereldbeker.