Geen breuken voor Michael Vanthourenhout

Geen breuken voor Michael Vanthourenhout
De rechterhand van Michael Vanthourenhout (Marlux – Bingoal) mag uit het gips. Bij extra ziekenhuisonderzoek omwille van zijn val in Baal werden geen breuken vastgesteld.

De CT-scan in het AZ van Sint-Niklaas moest woensdag uitsluiten dat Michael Vanthourenhout bij zijn zware val op de balken een barst of breuk in het scafoïde had opgelopen. En dat bleek niet het geval te zijn. De gips mag van het hand, maar omwille van de opgelopen kneuzingen en verrekking traint Michael de eerstkomende dagen met een brace. Achter zijn deelname in Leuven komende zondag staat momenteel geen vraagteken meer.

Een opluchting, niet het minst voor Michael zelf: “Ik voel nog wel pijn, maar ik ben blij dat er aan de binnenkant niets mis is. Ook aan al m’n ribben voel ik nog wat spierpijn. Maar ik heb gisteren alweer op de rollen gereden, en ik wil morgen nog eens ‘deftig’ buiten trainen. Ik voel me goed, zoals altijd aan het eind van de eindejaarsperiode, maar ik had in Diegem en Baal zoveel pech dat ik dat niet kon tonen. Hopelijk kan ik dat de volgende twee wedstrijden wel. Ook Leuven is een cross die me normaal wel moet liggen.”

In Baal was Michael voor zijn val ook al lek gereden, waardoor hij toen Corné van Kessel en Toon Aerts had moeten laten gaan. In Diegem was hij niet alleen het slachtoffer van een lekke band in de beginfase van de wedstrijd, maar stootte hij nadien ook de knie hard, de reden dat Michael op de tv-beelden figuurlijk even stil leek te staan.

Bron: PM
Foto: Bart Knops