Geen comeback voor Niels Albert

Geen comeback voor Niels Albert

Niels Albert (28) heeft tot vorige week overwogen een comeback in het veld te maken. Een gesprek met een professor kindercardiologie deed de tweevoudige wereldkampioen die plannen definitief opbergen, zo schrijft hij dinsdag in een column in Het Laatste Niews.

Albert kondigde in mei zijn afscheid aan nadat bij een routinecontrole hartritmestoornissen werden vastgesteld. Hij zegt nu pas, zes maanden na datum, te begrijpen hoe ernstig zijn hartprobleem is. Albert kwam tot die conclusie nadat professor Marc Gewillig hem vorige week maandag (24/11) als eerste arts in ‘mensentaal’ uitlegde dat de vorming van littekenweefsel op zijn hart een onoverkomelijk probleem is om aan topsport te doen.

‘Bij deze beken ik: tot vorige maandag ben ik steeds blijven geloven in een comeback. Wishful thinking, weet ik nu. Die nieuwe uppercut heeft één groot voordeel: nu kan mijn verwerkingsproces echt van start. En kan ik meer dan ooit focussen op mijn ploegleiderschap bij Vastgoedservice-GoldenPalace en mijn fietsenzaak.’

Bron : Nieuwsblad