Geen podiumplaatsen in Hofstade maar wel dichte ereplaatsen voor de rijders van Milwaukee Alphamotorhomes cycling team

Geen podiumplaatsen in Hofstade maar wel dichte ereplaatsen voor de rijders van Milwaukee Alphamotorhomes cycling team

Van Rijkevorsel naar Hofstade Zemst dat was wat de meeste rijders deden. Even met z’n allen aan het zwembad in Hofstade overnachten en dan naar het Bloso Domein waar elke wagen die inreed 4 Euro moest betalen bij het buiten rijden. Daarboven kwam nog eens de inkom voor de wedstrijd en de verre verplaatsing voor de renners die met de mobilhome de verplaatsing naar het domein hadden gemaakt. Verder was het een prachtige organisatie. De omloop bedroeg een lengte van om en bij de 3.5 kilometer lang. Een lange vertrekstrook en dan meteen de zandbak in. Dat gaf meteen wel wat afscheiding bij de verschillende categorieën.

Bij de beloften stond er een prachtige wedstrijd op het programma. De hoofdrolspelers waren dezelfde als in Rijkevorsel. Uyterwillgen Igmar en Sander Lemmens mochten het onder hun uitvechten wie de beste was in de zandpassage want daar werd de wedstrijd beslecht. Het voordeel lag er voor Igmar. Ook in Hofstade nam hij de bloemen mee naar huis. De tweede plaats ging naar Sander Lemmens die een sterke wedstrijd reed. De derde plaats was voor Goeman. De jongens van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team deden ook het beste wat ze konden. Kwinten Steur behaalde een mooie 23e plaats van de 34 vertrekkers. Hij vocht als een beer en gaf in het begin van de wedstrijd een strijdlustige indruk. Maar de wedstrijd was zwaar en naar mate het einde in zicht was verzwakte onze rijder.

Bij de amateurs kregen we een sterkrijdende Matthias Vandevelde aan de start. Lawrence Tibackx probeerde in het begin van de wedstrijd het tempo bij te houden maar al vlug bleek dat dit iets te hoog gegrepen was. Lawrence nam wat gas terug en kon mooi zijn tweede plaats veilig stellen. Björn Houben was goed vertrokken en reed zich vast in de zand waardoor de ketting er even af lag. Dus al lopend naar de waterlijn om daar de ketting terug op te leggen en vol in achtervolging te gaan. Met maar liefst vijf rijders zaten ze samen om de derde podiumplaats uit de brand te halen. Het werd hard gespeeld. Voor elke meter werd er geknokt en uiteindelijk mocht Björn de zevende plaats op zijn palmares bij schrijven. Volledig leeg gereden kwam hij over de finish.

 

Bij onze nieuwelingen kregen we 55 deelnemers aan de start. Voor de enige viel de lottrekking mee voor de andere was het alle hens aan dek en vol in de aanval om een mooie plaats te verstrikken. De winst bij de nieuwelingen ging naar Pieter Pauwels voor Aaron Dockx en Delme Maura. Brent Blommen die een sterke wedstrijd reed moest zijn meerdere kennen in deze drie jongens en eindigde als vierde. Hij blijft leider in het tussenklassement van de moedige veldrijders tweede jaars nieuwelingen. Senne Willems reed een sterke wedstrijd ondanks zijn mindere lottrekking. In de zandstrook na de start maakte hij al heel wat plaatsen goed en kon hij als derde naar de bos rijden. Bij het ingaan van de derde ronde nam hij de leiding over en ging te hevig de zandstrook in. Hij vloog over zijn stuur en direct was hij de aansluiting met de kopgroep kwijt. Het viel niet stil vooraan en Senne moest de achtervolging volledig voor zijn rekening nemen. De medevluchters tot plek negen werkten niet mee dus was het uitkijken wat er nog mogelijk was. Senne reed nog een sterke eindronde en kwam als vijfde over de finish.

Bij onze junioren kregen we een optreden van Senne D’Hollander, Robbe Willems en Mathis De Roeck. De jongens waren gebrand om een goede prestatie neer te zetten. Bij Mathis De Roeck kregen we een prachtige wedstrijd te zien. Hij was van plek 29 opgeschoven naar de 14e plaats. Toen plots een Engelse renner op zijn versnellingsapparaat reed en dit stuk ging. Daarmee was de race over voor Mathis.  Senne D’Hollander maakte een mooie start en schoof goed op in de wedstrijd. Hij kwam door op een 18e plaats op 3.04 van de winnaar. Senne Willems reed een sterke wedstrijd. Hij draaide voorin mee maar halfweg de wedstrijd moest hij even wat gas terugnemen. Hij kwam uiteindelijk als vijfde over de finish. De winst in deze categorie ging naar Michael Bervoets die op het einde van het seizoen zijn contract met Sauzen Vastgoedservice ziet ten einde lopen.

Bij de dames kregen we een optreden van Kiona D’hont. Zij kreeg een zware omloop onder haar wielen geschoven. Maar ze haalde het best uit zichzelf naar boven en probeerde vlot mee te gaan. De zandstroken werden ronde na ronde zwaarder en ze zag hoe haar concurrenten van haar weg reden. Niet over de toeren gaan en je eigen tempo zoeken dat was de boodschap op deze omloop. En dat was het ritme dat Kiona opzocht. Ze behaalde uiteindelijk de finish op een 9e plaats om 2.05 van winnares Julie Roelants.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts