Giant Pro team stopt ermee

Giant Pro team stopt ermee

ava

Het Giant Pro team met ondermeer de wereldkampioenen Michiel van der Heijden en Jolanda Neff in de gelederen houdt op te bestaan. Zonder  enige reden isGiant, het roemruchte, succesvolle team van manager Jan Ten Tusscher en Coach Leo van, Zeeland ter ziele gegaan

Michiel van der Heijden heeft een contract getekend bij team Scott – Odlo. Van der heijden kan, in samenwerking met het instituut Thomas Frishknecht, toch wel weer  stappen zetten in zijn proces richting de Spelen. En uiteindelijk ook zijn kansen op een WK bij de grote mannen.

Jolanda Neff heeft ook een groot team getroffen in haar thuisland Zwitserland en verhuist naar het Stöckli team.

Wat kan nu de reden zijn dat een team stopt met een wereldspeler op de mountainbikemarkt en zulke roemruchte namen in de begeleidende staf

Media aandacht misschien? Voortdurende crisis ?Geen budget meer?

Andere doelen dan de weg renners ?

Wie zal het zeggen en wie gaat het vragen aan de mensen van Giant die deze beslissing hebben genomen. Zo jammer dat ze besluiten het team niet voort te zetten,  zodat ook de renners uit de Giant Dealerteams niet meer kunnen doorstromen naar de grote poort.

Een gat is gevallen in de mountainbikewedstrijdsport en het enige wat we kunnen hopen is dat er toch weer een multinational op staat die een hart heeft voor de mountainbike sport in het bijzonder.

Jan v Dijk