Githa Michiels behaalt beste resultaat ooit in Wereldbeker in Windham

Githa Michiels behaalt beste resultaat ooit in Wereldbeker in Windham

ava

Githa Michiels is aan een boerenjaar bezig. Ze wordt steeds beter naargelang het seizoen vordert. Na haar wereldbeker in Canada, liep ze een verkoudheid op. Maar dat weerhield haar niet om haar beste resultaat ooit te boeken in een wereldbeker. Ze werd er achttiende. Na deze knalprestatie, wil ze in Malmedy starten en ook in de laatste wereldbeker in Frankrijk. De laatste voorbereidingen richting WK in Hafjell.

Na de wereldbeker in Canada trokken we met de nationale selectie verder richting Windham voor de volgende manche van de wereldbeker.

Ik voelde stilaan dat de jetlag achter de rug was en kon voor het eerst weer fietsen met een vrij goed gevoel.

Bij de eerste verkenning van de omloop zag ik al onmiddellijk dat dit meer dan in Canada een omloop op mijn maat was.

Ik zag het dus helemaal zitten op deze omloop.

Toch strooide een serieuze verkoudheid roet in het eten , ik probeerde zo goed mogelijk te rusten zodat ik snel verlost zou zijn van dit ongemak.

Op zondag had ik nog niet het gevoel dat ik wenste, door de verkoudheid moest ik heftig hoesten en kon ik amper slapen de dagen ervoor.

Ik ben geen opgever dus besloot ik er het beste van te maken. De start verliep weer vlot en ik kon me iets buiten de top 20 plaatsen in de eerste ronde. Ik voelde dat ik op deze warme en stoffige omloop toch wel last had van de luchtwegen die door de verkoudheid aangetast waren. Ook mijn rug speelde onmiddellijk op en ik kon mijn kracht bergop niet ten volle benutten. Ook dat probleem was dus niet van de baan.

Toch probeerde ik er het hoogst haalbare uit te halen, want dat was het doel van deze verre trip naar de USA.

Stilaan kwam ik de top 20 binnen gereden. Ik zag het niet meer zitten, deze wedstrijd was een ware marteling.

Ik vocht tegen mezelf en slaagde erin nog enkele dames in te halen.

In de laatste afdaling kon ik nog net iemand voorbij steken en met de finish in het vizier plaatste ik de sprint van mijn leven en kon deze dame nog net afhouden.

Zo werd ik 18de , meteen goed voor mijn beste wereldbeker uitslag ooit. Zeker geen voor de hand liggend resultaat tegen al deze wereldtoppers.

Frustrerend dat ik net nu ik me beter begon te voelen ziek werd, anders had er zeker nog een mooier resultaat ingezeten.

Ondertussen ben ik weer in België aangekomen en is het tijd om mijn rug te laten behandelen en enkele dagen uit te zieken.

Het Belgisch kampioenschap marathon laat ik aan me voorbij gaan, uitzieken en me verder klaarstomen voor het WK heeft prioriteit.

Onder normale omstandigheden zal ik wel deelnemen aan de wedstrijd in Malmedy om daarna door te reizen naar Frankrijk voor de laatste manche van de wereldbeker.

Als laatste toch een woordje van dank aan de mensen van de federatie die me de kans gegeven hebben om deel te nemen aan deze wedstrijden. En aan Gerry & Rudy om ervoor te zorgen dat ikzelf en mijn fiets de beste zorgen kregen.