Githa Michiels blikt terug en kijkt vooruit naar Milton Keynes

Githa Michiels blikt terug en kijkt vooruit naar Milton Keynes

ava

Githa Michiels reed vorig weekend de wereldbekercross in Koksijde, waar ze 18de werd en de Superprestigewedstrijd in Spa-Francorchamps met een zevende plaats. Ze blikt tevreden terug en kijkt hoopvol uit naar dit weekend met de wereldbeker in Milton Keynes en Hamme-Zogge.

Het voorbije weekend stond er weer een dubbel op het programma. Zaterdag de wereldbeker in Koksijde en zondag de Superprestige wedstrijd in Spa – Francorchamps.

De start is in Koksijde heel erg belangrijk , in de eerste meters geraakte in niet in mijn klikpedaal en zo kwam ik vroeg in de wedstrijd al helemaal vanachter in het pak terecht , ik denk dat ik  zelfs als laatste het zand inreed.

De eerste rondes was het heel erg moeilijk om in te halen en om fatsoenlijk door de zandstroken te rijden door de rensters net voor me die dikwijls al snel voor het lopen kozen.

Pas in de laatste rondes kreeg ik vrij spel en kon ik rijden zoals ikzelf wou , tijdens de laatste ronde reed ik zelfs nog een 7de rondetijd , zeker  een mentale opsteker.

Zo werd ik 18de , zeker niet slecht  als je als laatste het veld ingaat.

De dag na Koksijde was het tijd voor de wedstrijd in Spa Francorchamps , een nieuwe wedstrijd in het veldrit wereldje. Ooit helemaal in het begin van mijn mountainbike carriere reed ik er een wereldbeker. Dat was toen een erg zware wedstrijd. Ik keek er dus wel naar uit.

De omloop die ze in Francorchamps hadden uitgetekend is iets dat me wel ligt. Ik voelde me goed hersteld van Koksijde en dat gaf me wel moraal.

Bij de start kon ik goed meeschuiven en zat rond de 10de positie en zag de eerste dames nog voor me uitrijden. Op de beklimming van de Raidillon wou ik het gaatje dichtrijden , dat goede voornemen werd al snel teniet gedaan toen ik net na de materiaalpost onderaan de beklimming lek reed , ik moest dus de lange klim met een platte achterband rijden en zo verloor ik heel veel plaatsen. Na de fietswissel kon ik aan mijn inhaal race beginnen , iets later reed ik opnieuw lek te wijten aan een snake bite in de binnenband ,  en verloor ik weer plaatsen , heel erg frusterend , ik kreeg weer een nieuwe fiets en kon weer beginnen inhalen.

Ik voelde me erg goed en reed zo nog naar de 7de plaats , wel een mooi resultaat ondanks de pech.

Met mijn conditie gaat het dus wel de goede richting uit en dat geeft wel vertrouwen naar de zomer toe.

Dit weekend staat de wereldbeker in Milton Keynes ( UK ) en de Bpost Manche in Hamme op de kalender.

Githa