Githa Michiels blikt terug op seizoensfinale

Githa Michiels blikt terug op seizoensfinale

ava

Githa Michiels behoort nog steeds tot de top van Belgische dames elite. De laatste weken kampte ze met wat gezondheidsproblemen. Maar ze maakte er toch telkens het beste van in haar wedstrijden. De gewezen Belgische kampioene XC en marathon blikt daar op terug en wil nog eens schitteren op het BK marathon volgende zondag.

‘Na de laatste wereldbeker in Italie restte me nog enkele wedstrijden in de Benelux waar ik  het seizoen 2011 in schoonheid wens af te sluiten .Met volle moed keek ik uit naar de wedstrijd in Beringen. De week voordien kreeg ik echter last van mijn rug. Bij een intensieve sport als mountainbike moet je echt 200% in orde zijn,  zodat ik me tevreden moest stellen met een  derde plaats op de mooie omloop te Beringen .

Een weekje later in Zoetermeer bleek op mijn rug nog steeds niet te zijn zoals het hoort.  Zo was ik op het intensieve parcours met de power klimmetjes al snel op achtervolgen aangewezen was en uiteindelijk finishte ik als elfde .

Na de nodige verzorging in verband met mijn rugklachten en met de snelle wedstrijd te Gieten in het vooruitzicht hoopte ik op een beter gevoel. In Gieten ging het al iets beter met mijn rug , maar ondervond ik  nog steeds hinder. Gelukkig ging het om een redelijk vlakke omloop , zodat ik vanuit zittende positie kon optrekken na elke bocht en zo uiteindelijk na een valpartij in de laatste kilometers als  zevende over de finish kon bollen. Het was een niet te onderschatten snelle wedstrijd met enkele serieuze toppers aan de start .

Volgende zondag hoop ik op het Belgisch kampioenschap marathon een mooi punt achter seizoen 2011 te zetten,’aldus de Trek KMCbikester.

PM: Githa Michiels

Erik Braeken