Githa Michiels derde in Alpentour trophy, Lakata wint bij de elite heren.

Githa Michiels derde in Alpentour trophy, Lakata wint bij de elite heren.

Alban Lakata heeft de derde rit van de Alpentour Trophy gewonnen. Hij klopte zijn landgenoten Herman Pernsteiner en Daniel Geismayer. Roel Paulissen werd na een lekke band vierde, maar staat tweede in het klassement op 44 seconden van Lakata.

Bij de vrouwen was het opnieuw Sally Bigham die zegevierde voor Kate Fluker en Belgisch kampioene Githa Michiels.

Winnaar Lakata: ‘Ik wist dat ik goede mogelijkheden had vandaag, omdat het niet warm was. Medvedev hield het tempo echt hoog, tot de eerste kruising. Mijn voorsprong is niet meer zo groot en ik heb wel nog goede benen voor zondag.”

Roel Paulissen :’Deze rit doet altijd pijn. Ik zat in de kopgroep de hele dag tot in één van de afdalingen mijn wiel brak. Daarmee rekening gehouden heb ik niet veel verloren. In het algemeen was het een zware dag voor mij, omdat ik geen kans had om te recupereren. ‘

Githa Michiels hield het op een korte reactie: ‘Ik voelde me beter dan de twee vorige dagen.

Foto: Regina Stanger