Githa Michiels derde in Coupe de France Saint Pompont

Githa Michiels derde in Coupe de France Saint Pompont

Githa Michiels blijft het goed doen dit seizoen. Nu werd ze derde in de Coupe de France en doet haar verhaal voor ons.

Na de Volcat ben ik voor het eerst in mijn carrière begonnen met hoogtestage volgens het SleepHigh/TrainLow protocol met dank aan de mensen van de federatie en Bakala Academy.

Het was dus wel even afwachten hoe ik hierop zou reageren als ik deelnam aan een wedstrijd.

Tijdens de verkenning op zaterdag verliep alles goed en had ik een goed gevoel. De omloop had heel wat klimmeters en technische passages. Ideaal om wat extra wedstrijdritme op te doen tegen de Franse dames die zoals steeds weer van hoog niveau waren.

Tijdens de verkenning was het weer enorm mooie en was de omloop vrij stoffig. De regen op zondag veranderde de omloop helemaal en zo was het op deze kleigrond schuiven en glijden.

Dat kostte me in de eerste ronde heel wat tijd. Ik was goed gestart, reed zelfs op kop van de wedstrijd. Maar op de gladde stenen en afdalingen, maakte ik teveel fouten zodat de eerste dames al snel een grote voorsprong hadden. Zo kwam ik na twee rondes pas in de wedstrijd op de zesde positie.

Als ik deze situatie recht wou trekken moest ik het gas flink opendraaien. Ik had ondertussen wat meer vertrouwen en ging er vol tegenaan.

In de laatste twee rondes haalde ik bijna 2minuten in op de dame die in 3de positie reed. In de laatste ronde ging ik haar voorbij en kon ook haar vlot achter me laten.

Meer dan een derde plaats zat er dus niet in. Maar de remonte die ik kon maken wijst erop dat het conditioneel de goede richting uitgaat met nog vijf weken te gaan voor de eerste wereldbeker.

Githa