Githa Michiels en Alice Pirard winnen laatste etappe in Andalucia Bike race

Githa Michiels en Alice Pirard winnen laatste etappe in Andalucia Bike race

Githa Michiels heeft samen met Alice Pirard de laatste etappe gewonnen in de Andalucia Bike race. Ze eindigen derde in het eindklassement. Githa is opgetogen over haar rittenkoers en doet haar verhaal.

‘Toen ik met de nationale selectie afzakte naar de Andalucia Bike Race wist ik niet wat te verwachten. Het was voor het eerst dat ik aan zo’n lange stage race zou deelnemen en ik zou ze dan ook nog in duo rijden met Alice Pirard en had ik sinds begin januari geen wedstrijden meer gereden.
Dat het met de conditie de goede richting uitging zagen we al op training de voorbije weken. Toch is het altijd afwachten hoe de eerste wedstrijd aanvoelt.

Ik was blij dat ik het gure winterweer in België even achter me kon laten.
De wedstrijden verliepen elke dag vrij vlot en de ene dag was het al iets zwaarder dan de andere . We konden samen elke dag een ereplaats bemachtigen en dat is altijd leuk. Ook de communicatie tussen mezelf en Alice liep heel goed zodat we er beide het beste van konden maken.

Ik voelde me goed en moest niet tot het uiterste gaan , dat is altijd interessant in deze periode. Het seizoen is nog veel te lang om me nu al te hard in te spannen. Tijdens deze 6 dagen had ik dus de ideale omstandigheden om mooie trainingsarbeid te verrichten. Ook kon ik met het oog op de belangrijke wedstrijden nog aan enkele zaken werken die mijn conditie ten goede zullen komen tijdens het seizoen.

Gedurende deze 30u , 420km en 140000hm heb ik mijne nieuwe fiets heel goed kunnen uittesten , mijn Scott Scale RC900 met FOX demper, de nieuwe Shimano XTR groep en de Vittoria banden hebben me alvast een heel goed gevoel gegeven en dat geeft veel vertrouwen met het oog op de cross country wedstrijden.

Met de overwinning in de laatste etappe , een tweede plaats , vier derde plaatsen en een derde plaats in het eindklassement van de Andalucia Bike Race kunnen we dus zeker wel tevreden zijn.
In maart ga ik nog op stage met de federatie en daarna zal het echte crosscountry seizoen starten in Barcelona op 22 maart. Ik kijk er alvast naar uit!, vertelde Githa aan ons.