Githa Michiels goed in wereldbeker en naar EK

Githa Michiels goed in wereldbeker en naar EK

ava

Githa Michiels zette een knap resultaat neer in de wereldbeker in Nove Mesto, waardoor ze met haar 22 ste plaats meteen ook een selectie voor het EK afdwong. Ze brengt hier haar wedstrijdverhaal.

Met de Bemc als laatste trainingsblok trok ik met mijn entourage naar Tsjechie voor mijn eerste wereldbeker van 2014. Met een paar dagen rust op het programma moest de driedaagse Bemc snel vergeten zijn. De omloop in Nove Mesto is een mooie omloop met enkele rockgardens afwisselend met zware klimmen.

De verkenning verliep vlot en ik voelde me hersteld van de drie dagen stevig trainen tijdens de Bemc. Met mijn 27ste startplaats stond ik op de 4de startrij, de kunst zou zijn om zo goed mogelijk te starten.

Van de zware storm op vrijdagavond niets meer te merken op de omloop en de zon scheen weer volop , ideale omstandigheden voor mij. Nu afwachten hoe ik zou presteren tussen het talrijke deelnemersveld , we stonden met 88 dames aan de start , met heel de wereldtop voor mij op de startgrid , het zou alles behalve gemakkelijk worden om mijn limiet voor het EK te behalen , ik moest daarvoor op zijn minst 25ste worden.

In de start verliep alles goed , ik kon zelfs helemaal tot aan de kop van het peloton rijden nog voor we het bos indoken voor een hele lange startklim. Het duw en trek werk op de eerste klim is niets voor mij en ik zakte dus weer weg tot midden in het pak. Er was dus nog heel wat werk aan de winkel om me de kwalificeren voor het EK. Ik had niet echt een superdag , ik zou me dus moeten toeleggen op mijn sterke kanten en zien dat ik niet teveel tijd verloor op de zaken die me minder liggen.

Vooral door sterk te klimmen kon ik plaatsen goedmaken , in de afdalingen probeerde ik wat te herstellen om er in de klimmen weer tegenaan te gaan. De omloop is vrij intensief , daarom probeerde ik de wedstrijd goed in te delen zonder helemaal over mijn toeren te rijden.

Tot in de laatste ronde kon ik blijven inhalen en zo als 22ste over de finish rijden , mijn EK norm was dus behaald, zeker niet vanzelfsprekend met deze hoogstaande concurrentie aan de start.

Hierbij deed ik het ook 13 plaatsen beter dan in 2013 , ik mag dus best tevreden zijn over deze uitslag.

Nu ligt de focus op de volgende wereldbeker , die in het Duitse Albstadt , een hele andere omloop dan in Nove Mesto.

Githa.