Githa Michiels kon niet voluit gaan in wereldbeker Méribel

Githa Michiels kon niet voluit gaan in wereldbeker Méribel

ava

Githa Michiels werd in de wereldbekerwedstrijd in het Franse Méribel 33ste. Een resultaat waar ze niet echt tevreden mee was. Maar de Belgische kampioene had last van een pijnlijke rug en had pech door een afgebroken zadel. Toch wil Githa voluit gaan voor het WK over twee weken.

Na mijn overwinning in Malmedy trokken we rechtstreeks door naar het Franse Meribel voor de laatste wereldbeker.

Bij de eerste verkenning viel de techniciteit van de omloop me onmiddellijk op, een typische Franse omloop.

De verkenningen verliepen vlot en ik had alles onder de knie, ik kon dus gerust toeleven naar de laatste wereldbeker manche. Vrijdag werd dat rustig toeleven toch ook wel een beetje ongerust afwachten toen ik te horen kreeg dat Annefleur zwaar gevallen was tijdens de kwalificaties van de xce.

We hoopten op goed nieuws tot deze hoop op zaterdag middag teniet werd  gedaan  door het trieste nieuws dat Annefleur gestorven was. Ongelofelijk , je hoort en ziet wel meer valpartijen in het mountainbiken, maar nu zo tastbaar dicht en dan nog fataal ook. Iets waar ik tochwel heel stil van werd , het stemt tot nadenken! Iemand die je van zo dicht kent , die zich volledig gegeven heeft voor de sport met een fatale afloop als gevolg…Tot op vandaag kan ik het nog steeds niet helemaal vatten .

Zondag was het dan toch tijd voor de wedstrijd,  een wedstrijd ter ere van Annefleur!In de start kon ik weer vrij goed mee en reed in de eerste ronde ongeveer op de 18de positie. Ik voelde wel dat ik geen super dag had en mijn rug speelde weer op.

In de tweede ronde brak de bevestiging van mijn zadel af . De hele afdaling naar de post moest ik bijna lopen. Hier rijden zonder zadel was onbegonnen werk door de vele wortels en rotsblokken.

In de materiaalpost kreeg ik een nieuwe zadelpen. Hier bleek ook wat mis mee te zijn, Ik verloor heel wat tijd en besloot om verder te rijden met een zadel dat naar voor en achter kantelde in de klimmen.

Het tragische ongeval van Annefleur , de fysieke klachten en dan deze materiaal pech deden de moed in mijn schoenen zakken. Ik reed als 48ste en een degelijke uitslag zat er al helemaal niet meer in. Enkele ronden duurde het voor ik mezelf kon herpakken,

De laatste ronde werd ingeluid en ik voelde me stilaan beter , ik perste er de laatste ronde nog eens alles uit ondanks het heen en weer kantelende zadel. Ik kon nog heel wat meisjes inhalen en reed als 33ste over finish.

Met dit resultaat kan ik niet echt tevreden zijn, maar het was het hoogst haalbare op een dag als deze. Heel frustrerend als je weet dat je nog niet de helft van je kracht en conditie kan benutten door ruglast.

Met nog 2 weken te gaan voor het WK doen we er alles aan om de problemen te verhelpen , want in Noorwegen wil ik mijn beste seizoen ooit in schoonheid afsluiten.

Githa