Githa Michiels over haar veldritweekend in Hasselt en Gavere

Githa Michiels over haar veldritweekend in Hasselt en Gavere

ava

Githa Michiels heeft een mooi veldritweekend achter de rug. In Hasselt werd ze zevende en in Gavere was het nog beter met een vijfde plaats. Haar goede prestaties werden beloond met een wereldbekerselectie voor Koksijde.

Het voorbije weekend stonden er twee veldritten op het programma , de 3de manche van de Bpost bank trofee en de Superprestige in Gavere.

Ik was gemotiveerd om het goed te doen in Hasselt. Ik hoop op een goed eindklassement in de  Bpost bank trofee. In het verleden heb ik altijd wat last gehad met snelle wedstrijden. Dus stond ik met een bang hartje aan de start. De regen maakte het iets minder snel , er was een klein modderlaagje dat vooral de bochten trager maakte. De zandbakken maakte het extra spannend.

Ik had niet echt een super start maar kon al snel beginnen opschuiven. Het gevoel was goed , zowel fysiek als fietsgevoel was goed. In de helft van de wedstrijd kwam ik pas echt onder stoom en kon ik zo heel wat goedmaken. Ik won de sprint voor de 7de plaats maar heel nipt, voor dit resultaat had ik vooraf wel willen tekenen.

Op zondag was het iets heel anders. Gavere is al jaren een klassieker en steeds garant voor modder en enkele verraderlijke afdalingen. Iets om naar uit te kijken dus ! Het was afwachten hoe goed ik hersteld zou zijn van de inspanningen van zaterdag.

Ik mocht voor het eerst van op de eerste startlijn vertrekken , ik nam me voor om niet te heftig van start te gaan. Ik wou niet half koers aan het einde van mijn krachten zijn.

Ik pakte het dus rustig aan en begon stelselmatig op te schuiven zonder mezelf te forceren. Even kon ik zelfs op de vierde plaats postvatten. Door mijn beperkte ervaring op de crossfiets verloor ik mijn vierde plaats op de technische delen van de omloop. Toch was ik heel tevreden dat is als 5de over de finish kon rijden in een klasse 1 wedstrijd.

Volgende zaterdag mag ik met de Belgische selectie deelnemen aan de wereldbeker in Koksijde , ook een avontuur op zich. Benieuwd of ik ook in het zand vooruitgang kan maken deze winter.

Bron: PM Githa Michiels