Githa Michiels tevreden met 22 ste plaats in wereldbeker

Githa Michiels tevreden met 22 ste plaats in wereldbeker

ava

Githa Michiels reed zaterdag de finale van de wereldbeker in het Noorse Hafjell. Daar wordt volgend jaar het WK georganiseerd. Ze werd er 22 ste en is tevreden met dat resultaat. Het seizoen zit erop voor haar en ze gaat nu rusten.

De laatste wereldbeker in Noorwegen was wel iets waar ik naar uitkeek, volgend jaar wordt er immer het wereldkampioenschap georganiseerd.

Na het behalen van mijn Benelux titel volgde er een leuke bootreis naar Noorwegen met mijn ouders en vriend. De nodige tijd om te bekomen van de hectische weken die voorafgingen.

Al snel werd het duidelijk dat de omloop zwaar zou zijn met hier en daar een technische rockgarden. Ik kon me vrij goed voorbereiden en de blessures die ik overhield aan het WK beginnen ook stilaan te genezen.

Bij de start van de wedstrijd kon ik niet goed meeschuiven en dus was ik al onmiddellijk aangewezen op achtervolgen. Ik kon vrij goed beginnen inhalen en voelde dat ik na veel in de voorbije weken niet tenvolle mijn conditie heb kunnen benutten. In de tweede ronde maakte in een slipper in de Troll drop en ging mijn ketting eraf, het duurde even voor ik weer weg was, ik kon dus weer beginnen inhalen.

Rond de 21ste positie bleef ik wat hangen, het werd een strijd met Lene Byberg die ik uiteindelijk verloor zodat ik tevreden als 22ste over de finish kwam. Dit is een omloop die me wel ligt en dat is goed met het WK van 2014 in het achterhoofd.

Op deze manier kon ik een seizoen met vele mooie momenten afsluiten en is het nu tijd voor een welverdiende rustperiode. Tijd voor herstel van een zwaar seizoen en ook de moment om eens te bekijken hoe we het volgende seizoen gaan aanpakken.