Githa Michiels wint in Apeldoorn

Githa Michiels wint in Apeldoorn

ava

Githa Michiels verkeert in de vorm van haar leven. Nadat ze dit seizoen al enkele zeges boekte, pakte ze nu de overwinning mee naar huis in Apeldoorn. Daar versloeg ze Annefleur Kalvenhaar en thuisrijdster Anne Terpstra. Alhoewel deze laatste haar kansen niet voluit kon verdedigen door een val.Githa is nu helemaal klaar voor de komende wereldbekers. Ze geeft haar relaas van de wedstrijd in Apeldoon.

‘Vorige weken werden de laatste voorbereidingen voor de komende wereldbekers, dat betekende dat ik buiten de wedstrijden ook in de week nog serieuze trainingsarbeid moest verrichten en ook nam ik deel aan vier wedstrijden , dat alles zorgde ervoor dat ik het voorbije weekend in Apeldoorn niet echt fris aan de start kwam.

Vrijdag reed ik nog een wegwedstrijd waarna we richting Apeldoorn vertrokken , de snelle omlopen liggen me meestal niet zo goed al heb ik dat toch wat kunnen wegwerken door in de winter aan cyclocross te doen. De regen maakte het toch iets zwaarder zodat ik toch mijn hoge basisvermogen kon gebruiken ondanks dat ik hele lome benen had.

Bij de start geraakte ik niet in mijn klikpedaal zodat ik in het midden van het pak terechtkwam , vrij snel kon ik gelukkig aansluiten bij het kopduo. Ik wou liefst snel naar de kop om toch te proberen een shifting te maken , ik kwam echter ten val zodat ik weer moest achtervolgen. Waarna de volgende ronden erg tacktisch werden, ik voelde dat ik niet super was en wou mezelf niet forceren. In de 5de ronde kon ik met Anne Terpstra een duo vormen en werd de wedstrijd echt opengebroken. We werkten zelfs even samen om de kloof nog groter te maken. Toen ik wou kijken hoe fris Anne nog zat om nog even de kop te nemen week ik wat van mijn lijn af , Anne zat blijkbaar vrij dicht op mijn wiel zodat er contact kwam tussen ons zodat Anne ten val kwam. Ik verschoot en hield even in , ik kon niet op haar blijven wachten omdat ook Annefleur weer terugkwam dus heb ik de laatste ronde nog vol doorgereden.

Met een beetje een wrang gevoel won ik dus de wedstrijd in Apeldoorn , ik had liever een duel gehad met Anne om te zien wie van beide de sterkste was.

Dinsdag vertrek ik naar Albstadt en dan ligt de focus dus helemaal op de eerste twee wereldbekers,’ aldus Githa.