Githa Michlels wint in Malmedy en is klaar voor het najaar

Githa Michlels wint in Malmedy en is klaar voor het najaar

ava

Githa Michiels blijft de zeges aan mekaar rijgen. Vorige zondag was ze aan het feest in Malmedy. Met de wereldbeker in Meribel en het WK begin september is de meervoudige Belgische kampioene helemaa klaar om een mooi orgelpunt achter een schitterend mountainbikeseizoen te zetten.

Na de terugkeer van de overzeese wereldbekers stond alles in het teken van herstel. Medicatie en kiné bezoek met daarbij de nodige rust moest voldoende zijn om zondag weer aan de start te kunnen staan van een wedstrijd.

De C1 in Malmedy zou ideaal zijn om er weer wat in de komen na een week van rust. De omloop ken ik al jaren en ik ga er geregeld op stage in de streek. Ik wist dus wat er op me af zou komen. De regen maakte de omloop op sommige plaatsen wel wat moeilijker dan normaal. Ideaal om mijn Michelin MUD banden nog eens te monteren.

Deze zouden me zonder problemen door de modder loodsen. Jammer dat er zo een kleine opkomst is voor een wedstrijd als deze. Met een klein groepje gingen we dus van start.

Anne Terpstra ging stevig van start. Uit ervaring weet ik dat deze omloop dat niet nodig heeft om het verschil te maken. Ik bleef dus rustig en kon in de afdaling de eerste plaats innemen.

Op de lange asfalt klim aan het begin van de eerste volledige ronde reed ik mijn eigen tempo en kon zonder veel problemen van Anne en Alice wegrijden. Ik ging er van uit dat dit tempo genoeg zou zijn om de wedstrijd te kunnen winnen en wou na mijn ziekte zeker niet teveel energie verspelen met het ook op het WK.

Met een voorsprong van een 5 minuten kon ik al eerste over de finish rijden, winnen in Malmedy blijft voor mij toch iets speciaal! Ineens goed voor mijn 15de overwinning van het seizoen.

Met nog de wereldbeker van Meribel en het WK staan er dit seizoen nog maar twee wedstrijden op de agenda. Hopelijk kan ik in Noorwegen op het WK dit fantastisch mooie seizoen in schoonheid afsluiten.

Githa