Gordon wint koninginnerit en verstevigt leidersplaats in Crocodile Trophy

Gordon wint koninginnerit en verstevigt leidersplaats in Crocodile Trophy

Alan Gordon heeft de koninginnerit van de 25e Crocodile Trophy gewonnen. De Zuid-Afrikaan verstevigt zijn leidersplaats. De Australiër Michael England volgt op 5:55min. De Nederlandse Bart Classens werd tweede in de rit en gaat naar de derde plaats in het algemeen klassement. Brandan Marquez Fernandez eindigt als derde (+3:57min) op het 98km marathoncircuit op de Atherton Tablelands. Met een respectabele wedstrijdtijd van 7u06:51,8 gaat de voormalige Oostenrijks nationaal marathonkampioen Angelika Tazreiter vandaag naar de elfde plaats.

De organisatoren van de wedstrijd hadden nog twee extra zones toegevoegd om de deelnemers te helpen het hoofd te bieden aan de hete omstandigheden en boden enkele renners aan om een korter parcours van ongeveer 56km af te leggen.

Het volledige parcours kwam neer op meer dan 3.200 hoogtemeter klimmen op de Atherton Tablelands en had een klassieke marathonafstand van bijna 100km. In het Atherton MTB Park reden de racers meer dan 20 km van de typisch Australische single track met inbegrip van de beruchte “Stairway to Heaven'” en vele andere populaire secties op de speciaal gebouwde cross-country course. Daarna gingen de rijders terug naar het Baldy Mountain Forest Reserve en via de Walsh River Tracks naar het Herberton Range National Park. Opnieuw zware beklimmingen zorgden voor een uitdagende maar lonende dag in het zadel, waaronder een 5 km lange klim naar Drovers Lookout met uitgestrekte oostelijke uitzichten over de tablelands.

Morgen wacht de langste etappe van het evenement van dit jaar met een 120 km lange marathon naar de volgende etappebestemming in Skybury Tropical Plantation, een van de grootste koffie- en tropische fruitproducenten van Australië. Met een hoogte van 1200hm zullen de renners minder dan de helft van wat ze vandaag hebben doorstaan beklimmen.

Bron: PM

Foto: Regina Stanger