Gosse van der Meer wint de proloog van de Ameland strandrace

Gosse van der Meer wint de proloog van de Ameland strandrace

De Ameland strandrace die met een proloog van start gaat op zaterdag morgen is gewonnen door Gosse van der Meer, de biker van het Habitat mountainbike team.
Gosse, die in het winterseizoen heeft gecrosst, en enkele weken rust heeft gehad, toonde nu al op de goede weg te zij, omdat alle toppers uit het strandracen aanwezig waren.
Roy Beukers van het Milremo MTB team werd tweede en Martin Schuttert van KMC-Mitsubischi_Koga team werd derde.

In de eerste etappe zegevierde door Bram Imming , tweede werd Bram Rood en derde Stefan Vreugdehil. Met vandaag nog een etappe te gaan lijken de kaarten geschud in het algemeen klassement, maar niets zal minder waar blijken. Er kan altijd wat gebeuren in het strandracen en vorm van de dag is vaak bepalend voor net niet of net wel. Er staan illustere namen aan de start zoals daar zijn: Thijs Zonneveld de ex-prof, Thomas Dekker die net geen uur record reed en verder heel veel toppers uit de mtb wereld. Ook de toppers uit het jaarklassement komen hier proberen om hun jaar nog beter af te sluiten en er zal hard gestreden worden om de punten. Richard Jannsen de kampioen, Ronan van Zandbeek en Ramses bekkenk de klepper van Koga.

Bij de vrouwen ging de eerste plaats in de proloog naar Pauliena Roijakkers , 2 de plaats voor Alieke Hoogenboom en 3 de plek voor Andrea van Loo.
In de wedstrijd was het Alieke Hoogenboom die het laken naar zich toe tokt voor Nina Kessler en Pauliena Roijakkers en lijken ook de kaarten voor de etappe van vandaag nog lang niet geschud.
Bij de vrouwen was het deelnemersveld minder groot is maar de strijd allerminst. Hier werd op het scherp van de snede gekoerst en win je alleen als je echt de beste bent.
Vooral wegrensters exceleren in het starndracen omdat hun intrinsieke snelheid wat hoger is dan van de bikesters die meer technische vaardigheden hebben.
Mooi is dan ook door het hele seizoen de strijd geweest tussen de dames uit de verschillende disciplines van de fietssport.

Een ander ding is dat vandaag voor het eerst is gereden met de Schwalbe Strandband, die mede is ontwikkeld en getest door het KMC-Mitsubische-Koga mtb team en Ramses Bekkenk was een gelukkig man daar hij vooral een groot aandeel heeft gehad in het ontwikkelen van die nieuwe band.

Jan van Dijk