GRANVILLE FACTORY TEAM LANCEERT EIGEN ‘APP’

GRANVILLE FACTORY TEAM LANCEERT EIGEN ‘APP’

 

Vlak voor de start van het Belgische MTB-seizoen lanceert het Granville Factory Team een unieke ‘app’.  Fans kunnen het UCI MTB TEAM nu ook volgen via hun smartphone of tablet.  De app brengt hen snel op de hoogte van de komende wedstrijden, het laatste teamnieuws en verslagen, de teamkalender, informatie over de renners en een link naar de webpagina van de teampartnersDe volgers kunnen zelf ideeën aanreiken om de ‘app’ te optimaliseren en hiermee fijne prijzen zoals een VIP-behandeling op het BK winnen.

De app is een idee van Alexander Loquet, U23 renner van het team. “Na mijn 1e jaar industrieel ingenieur kreeg ik interesse in het programmeren van Android apps. Ik startte met een app voor het team, maar liet de plannen al gauw even varen. Sinds 2015 heb ik terug aan aantal proefversies gemaakt en sinds november 2015 bestaat de versie van de app die nu door iedereen kan worden gedownload op smartphone of tablet. Je kan er wedstrijdverslagen, de teamkalender, informatie over de renners en links naar de teampartners terugvinden” vertelt Alexander trots.

Teamcoach Maarten ondersteunt het uitzonderlijk initiatief van zijn renner: “Met het team willen we inzetten op talentontwikkeling, op maar ook naast de fiets. Een visie waarop we in de toekomst nog meer willen inzetten.”

Liefhebbers kunnen de bètaversie van de app downloaden in de Google Playstore. Met het lanceren van deze bètaversie wil het team fans de kans geven mee na te denken over hoe de app verder ontwikkeld moet worden.

Alexander heeft dan ook een oproep aan alle gebruikers: “als de app zou crashen, krijg je voor het afsluiten van de app de vraag om een bericht over de crash te versturen. Laat dit zeker gebeuren, dan krijg ik die informatie en kan ik de app verbeteren”.

Deze week werd de app verrijkt met een notificatie-optie: de app waarschuwt je tot twee dagen voor een wedstrijd dat de wedstrijd er aan komt. Ook bericht de app je in je notificatiebalk wanneer nieuwe artikels verschenen op de teamwebsite. Doorklikken op deze melding brengt je in de juiste menucategorie. Bij een volgende update van de app zal gezorgd worden dat de artikels ook automatisch een update krijgen in de app. Een app in volle ontwikkeling dus, maar tegelijk ook al geschikt om het team of je favoriete renner te volgen.

Als je in de app doorklikt op de kalender kan je per wedstrijd zien welke renners van het team aan start komen. Informatie die tot dusver nergens anders te vinden is.

De app is bruikbaar op smartphones en tablets met Android versie 4.0.3 of hoger en is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels (taalkeuze wordt gevraagd bij de eerste keer openen van de app, maar kan achteraf via de menukeuze ‘instellingen’ worden aangepast).

Heb je ideeën om deze app te verbeteren of andere opmerkingen, laat het zeker weten. De beste ideeën maken kans op een VIP behandeling tijdens het BK en andere leuke prijzen. Download de app snel, de eerste wedstrijd van het seizoen komt er nu zondag al aan!

 

Technische informatie en screenshots

 

App downloaden:

 

Beschikbaar voor Android 4.0.3

 

Downloadlink playstore via webbrowser =>

of

 

Downloaden via playstore app => zoeken => Granville Factory Team

 mime-attachment 

 

APP menu:

Screenshot_menuWanneer  op de 3 puntjes rechtsboven wordt gedrukt, verschijnt een venster met instellingen (Settings) en info over de app (About). Bij de info over de app staat beschreven wat je kan vinden bij elk menu item of hoe het werkt.

Enkele menu-items:

 Screenshot_tablet screenshot_kalender

 

 

De APP op tablet:

 Screenshot_tablet

 

De app is gelinkt met de nieuwsartikels van de website via RSS feed. In de app staan steeds de laatste 15 nieuwe artikels.

< einde persmededeling>

Perscontact

Katrien Van Caenegem

Press & PR

Tel: 0485.928.316

pressofficer@granvilleteam.com

 

Bron : PM

Publicatie : Nancy Aerts