Granville Factory team op team stage in Mojacar

Granville Factory team op team stage in Mojacar

De renners van het Granville Factory Team nemen dinsdag het vliegtuig richting Andalusië voor hun team stage. Dankzij samenwerking met Jetair en het Baguet Bicycle Center kunnen de renners zich in het Spaanse Mojàcar voorbereiden op de komende nationale en internationale wedstrijden.

Na het succes van de stage van vorig jaar, trekt het team opnieuw naar het gebied van de Sierra Cabrera. De streek rond Mojàcar is een ideale MTB-locatie met tal van trainingsmogelijkheden. Touroperator Jetair, die in de streek fietsvakanties aanbiedt, regelde voor ons een verblijf in het viersterrenhotel Best Oasis Tropical.

Het Granville Factory jongerenteam drijft op professionalisme, passie en beleving. Bij Jetair vinden we ons daar volledig in terug. Dat is ook de manier waarop wij ons voor onze reizigers inzetten, en wat wij aan onze reizigers voorstellen voor hun vakanties. Wij zijn gekend als de grootste allround reisorganisator van het land, maar van fietsvakanties in het bijzonder hebben wij de voorbije jaren één van onze specialiteiten gemaakt. Dat was voor ons meteen een uitstekende reden om met dit jonge en beloftevolle mountainbiketeam in zee te gaan”, aldus Hans Vanhaelemeesch, communicatieverantwoordelijke van Jetair, én fietstoerist.

Met de ondersteuning van de touroperator reisden Thor, Emile, Alexander, Nick en onze vaste begeleider Koenraad reeds vorige dinsdag naar Mojàcar. Tijdens deze eerste stageweek stonden verschillende trainingen op het programma zoals een klim met percentages tot 30%. “Afzien, maar onder een aangenaam zonnetje en met prachtig uitzicht is dit genieten” weet junior Emile Verhulst. Ook Nick Vanpol weet de meerwaarde van een buitenlands stage wel te appreciëren: “de regen tijdens de rit naar de luchthaven van Charleroi deed me nog eens beseffen dat Spanje een ideale bestemming is”. Junior Thor Geluykens deelt het enthousiasme van zijn teamgenoten en kijkt al uit naar de komende week als ook de andere renners en teamcoach Maarten Gybels de ploeg versterken.

Teammanager Pascal Loquet is opgetogen over de samenwerking met Jetair: “Jetair heeft onze stage opnieuw perfect voorbereid. Van de verzekering en het vervoer van onze fietsen, de transfers van en naar de luchthaven in Spanje en het verblijf in het hotel. En we kunnen ook gebruik maken van alle faciliteiten van het Baguet Cycling Center. Dankzij deze ondersteuning is een buitenlandse stage vlot te organiseren voor ons team.”

Bron:PM