Grootmeester van de Dag Wout Van Aert wint de Wereldbeker manche in Dendermonde

Grootmeester van de Dag Wout Van Aert wint de Wereldbeker manche in Dendermonde

Wout Van Aert heeft op voortreffelijke manier de derde manche van de wereldbeker in Dendermonde winnen. Op en in de modder stond er geen maat uit de man uit Herentals. Hij wist de wereldkampioen Mathieu van der Poel op ruime achterstand te rijden. De wereldkampioen moest zich tevreden stellen met een tweede plaats. De derde plaats is voor Toon Aerts.

Tussen de reeks van de dames vonden de organisatoren het nodig om het parcours alsnog aan te passen en zo de veiligheid van de renners te verzekeren. Door de wedstrijd van de dames lag het parcours er nog een stuk lastiger bij dan voorzien.

Voor velen een plezier om hier aan te beginnen maar bij anderen was de lol ver zoek. De rijders stonden met maar liefst 60 deelnemers aan de start uit drie verschillende continenten. Het was dus uitkijken wie de beste start zou nemen. Het was snel duidelijk wie zich hier naar voor fietste. De wereldkampioen Mathieu van der Poel dook als eerste het veld in. De andere concurrenten lieten hem niet ver rijden. Ze doken ook voorin het veld in. Een klein oponthoud door val van Van Kessel zette Wout Van Aert even aan de kant want de fietsen zaten in elkaar verstrengeld.

Wout Van Aert verloor een paar plaatsen maar panikeerde niet. Hij zocht zijn tempo terug en kwam al vrij snel terug aan de kop van de wedstrijd. Het was duidelijk dat we in de beginfase rekening moesten houden met zeven renners die aan elkaar gewaagd waren : Michael Vanthourenhout – Wout Van Aert – Quinten Hermans – Mathieu van der Poel – Van Kessel – Toon Aerts – Laurens Sweeck.

Het was in het begin je eigen ritme zoeken om niet te snel over je toeren te gaan en dan de wedstrijd goed uit te rijden. Maar eens de tenoren Van der Poel en Van Aert naar de voorposten gaan dan weet je dat je bij de pinken moet zijn. De twee schoven door en je zag aan Wout Van Aert dat hij zich in zijn sas voelde. Hij bewees dat hij de betere was in de modderpoel. Hij zette iedereen onder druk. De enige die weerwerk bood was de Wereldkampioen Mathieu van der Poel. Dat de wedstrijd zwaar was bleek aan de verschillende opgaven in het peleton : Lars Van der Haar – Meiser – Pidcock verlieten vroegtijdig de wedstrijd.

Voorin bleek er geen maat te staan op Wout Van Aert. Hij voelde zich als een vis in het water op deze zware omloop. Achter hem begreep de wereldkampioen dat hij moest consolideren en proberen de tweede plaats veilig te stellen. Ook al voelde hij de hete adem van Toon Aerts in zijn. Toon kwam in het tweede deel van de wedstrijd meer in zijn ritme en dat resulteerde in de derde plaats. Door de winst in deze manche pakt Wout Van Aert voorlopig de kop in het klassement van de Wereldbeker.

Daguitslag :

  1. Van Aert
  2. van der Poel
  3. Aerts Toon
  4. Vanthourenhout
  5. Sweeck
  6. Van Kessel
  7. Hermans
  8. Ronhaar
  9. Aerts Thijs
  10. Vermeersch

Bron : Nancy Aerts