Habitat mountainbike team in Sunshine cup Cyprus.

Habitat mountainbike team in Sunshine cup Cyprus.

Ook het Habitat mountainbiketeam bivakkeert momenteel op Cyprus m de conditie aan te scherpen tijdens de wedstrijden van de Sunshine cup.
Ruben Scheire , Blaza Klemencic , Lisa Mittebauer en Anne Terpstra zijn de MTB helden die de eer verdedigen en tevens de nieuwe bikes aan de tand voelen in een wedstrijd omgeving.

Ruben Scheire die ik eerder deze week nog even sprak was de eerste twee dagen niet echt gelukkig. De eerste 2 dagen tijdens de tijdrit en de eerste etappe heeft Ruben toch wat moeten zoeken naar de goede vorm en de goede zit op de fiets en vertelde dat het nog ietwat moeizaam ging. Een 23 ste plek is niet goed vertelde hij en hoopte toch dat hij beter ging de komende dagen. In het algemene klassement staat Ruben nu op de 37 ste plaats.

Anne Terpstra die dag na dag betere uitslagen in de etappes neerzet en staat vanaf de eerste dag met plaats 15 in het klassement. In de 2 de etappe werd ze dertiende en in de derde achtste. Anne bezet nu in het algemeen klassement de 9 de plek. De nieuwe fiets is Anne zeker al bevallen en ze kan tevreden zijn over haar resultaten in de eerste 3 etappes.
Nederlandse vrouwen die nu al goed rijden daar hoort zeker Anne Terpstra bij. Het Habitat mountainbike team kan trots zijn op Anne Terpstra die vandaag de 6 de plaats weg kaapt en net als goede wijn met de dag beter wordt in etappe wedstrijden.

Lisa Mittebauer, de Oostenrijkse renster van het Habitat team, doet gemiddeld mee en bereikte bijna elke dag een plek rond de 15-17 de plaats , met een 15 de plaats in het algemene klassement. Er kan voor Lisa ook nog een leuke verassing aan komen met een wat beter resultaat in de algemene rangschikking.

Blaza Klemencic is helaas geblesseerd aan haar knie en start niet in deze wedstrijden om de blessure niet aan te laten slepen.

Jan v Dijk