Henrique Avancini wint zesde rit in Brazil Ride

Henrique Avancini wint zesde rit in Brazil Ride

De Braziliaanse wielrenner Henrique Avancini was de snelste van de etappe waarin de duo’s apart kunnen rijden. Het werd echter een zware race voor Manuel Fumic had Tiago Ferreira en Hans Becking die het verschil met hun belangrijkste tegenstanders met meer dan acht minuten deden toenemen.

De verwachte cross-country rit , de etappe voor de laatste in Brazilië in 2019, begon vrijdag om 10 uur . Het is een kans voor de liefhebbers van mountainbiken om de beste coureurs ter wereld te volgen en de winnaars van de dag te bepalen op een 8 km lang circuit in Arraial d’Ajuda. In de mannenelite was Henrique Avancini (Cannondale Factory Racing XC) de snelste in de mannenelite en eindigde hij in 1u24min08. Sebastin Fini (CST Sannd American Eagle MTB Racing Team) en Hans Becking (DMT Racing Team) voltooiden het podium met respectievelijk 1u24min37 en 1u25min28.

Met de resultaten van de gemiddelden van elk duo verhoogden Tiago Ferreira en Hans Becking hun voorsprong met gemiddeld 1u26min07 , wat resulteerde in een tweede plaats van de teams, en nu hebben ze een voorsprong van 8min04 op het Duits-Braziliaanse duo. De winnaars van de etappe in het teamklassement waren Sebastian Fini en de Duitse Julian Schelb om 1:25:17 uur. Henrique Avancini en de Duitser Manuel Fumic eindigden de dag in 1u26min24, vierde in teams.

“Ik heb het geschil eerlijk gezegd terzijde gelaten voor het klassement. Ik haastte me door de etappe. Tijdens de wedstrijd heb ik er niet eens aan gedacht om een constant tempo te bepalen, want ik heb de cross (de versie van Porto Seguro) nooit gewonnen en ik wilde echt winnen, vanwege de surrealistische genegenheid en steun die ik van de mensen hier krijg. Ik wilde deze etappe voor hen winnen. Een kwestie van eer, om thuis voor mijn volk te concurreren. We kwamen op een gegeven moment aan de leiding, en we hebben Tiago en Hans dagelijks aangevallen, en dit keer was het niet anders. Ik wilde snel rijden, om als eerste over de finishlijn te komen. Ik heb er een punt van gemaakt en was er vastbesloten om dat te doen,” zei Avancini.

Sebastian Fini en Hans Becking evalueerden de etappe op de tweede en derde plaats in het crossland. “Ik deed alles wat ik kon en eindigde als tweede. Avancini was erg sterk in de laatste ronde, hoewel ik ook goed was. Blij dat er weer een podiumplaats op het langlauflooppodium is en dat het duo op de etappe wint, want Julian was ook heel snel,” zei Fini. “Vandaag was een goede dag, maar het begin was moeilijk. Ik kon de route niet herkennen en kon me niet goed herinneren hoe de lay-out eruit zag. We zijn gemotiveerd, Tiago heeft goed werk geleverd en nu kunnen we niet meer dan acht minuten verliezen. Zij zullen ons onder druk zetten, zoals het hoort, en wij zullen ons verdedigen,” zei Hans.

De Portugese Tiago Ferreira vertelde niet alleen de planning van de dag, maar ook hoe de race zich op vrijdag ontwikkelde. “Het was een goede etappe voor ons. Niet alleen hebben we geen tijd verspild, we hebben ook een paar seconden gewonnen. Hans en ik waren het erover eens dat hij zou proberen te winnen of op het podium te staan, en ik zou een gestaag tempo aanhouden, zonder te vallen om het team niet te schaden. Onze strategie werkte goed, vooral omdat Fumic een valpartij had en zo de kopgroep verloor. Naast het goed werken als duo, hadden we ook Henrique en Manuel’s pech in ons voordeel“, aldus Tiago Ferreira.

Ferreira voorspelt ook een laatste etappe die niet gemakkelijk zal zijn. “De zevende etappe zal gevaarlijk zijn, want het duo van de tegenpartij zal zeker net als in 2018 racen en van start tot finish aanvallen. Het verschil is dat de voorsprong toen twee minuten was, en nu is het meer dan acht minuten. Het wordt minder dan 50 km, en we willen niet de zege van de etappe, maar het algemeen klassement. We zullen genieten van de dag, geen problemen hebben met onze fietsen, geen valpartijen hebben en proberen de 10e editie af te sluiten met de gele trui“, eindigde Tiago.

Dames elite

Bij de vrouwen hebben Viviane Favery en Tania Clair Piclker (Cannondale Brasil Racing / Soul Cycles) al één hand op de Brasil Ride “cup” in hun categorie. Vivi, zoals ze bekend is, was het hoogtepunt van de race onder vrouwen en eindigde als eerste om 1:26:23, het voltooien van drie ronden. De top 3 had ook Danilas Ferreira (Tropix Brasil) en Letícia Cândido (Corinthians Audax), met de tijden van respectievelijk 1u27min58 en 1u28min59. Vivi en Leticia liggen nu 24 minuten voor op Jaqueline Mourão en Danilas van Sense Factory Racing, de tweede plaats in het eindklassement en de eigenaars van de Amerikaanse trui voor vrouwen.

Resultaten zesde rit – Cross Country – Arraial d’Ajuda – 32 km

Mannen
Individueel

1- Henrique Avancini (BRA) – 1u24min08
2- Sebastian Fini (DEN) – 1u24min37
3- Hans Worden (NED) – 1u25min28

Duo’s eindresultaten
1- Sebastian Fini (DEN) / Julian Schelb (DUI) – 5h11min06
2- Tiago Ferreira (POR) / Hans Becking (NED) – 1u26min07
3- Sherman Trezza (BRA) / Guilherme Muller (BRA) – 1h26min15
4- Henrique Avancini (BRA) / Manuel Fumic (DUI) – 1u26min24
5- Jaroslav Kulhavy (Tsj) / Matous Ulman (TSJ) – 1u26min46

Algemeen klassement na zes ritten
1- Tiago Ferreira (POR) / Hans Becking (NED) – 19u54min55
2- Henrique Avancini (BRA) / Manuel Fumic (DUI) – 20h02min59
3- Jaroslav Kulhavy (TSJ) / Matous Ulman (TSJ) – 20u12min17
4 – Kristian Hynek (TSJ) / Martin Stosek (TSJ) – 20u32min39
5- Sebastian Fini (DEN) / Julian Schelb (DUI) – 20u40min30

Vrouwen
Individueel

1- Viviane Favery (BRA) – 1u26min23
2- Danilas Ferria da Silva (BRA) – 1u27min58
3- Letícia Candido (BRA) – 1u28min59

Duo’s eindresultaten
1- Viviane Favery (BRA) /Tania Clair (BRA) – 1u28min39
2- Letícia Candido (BRA) / Hercília Najara (BRA) – 1u29min59
3- Jaqueline Mourão (BRA) / Danilas Ferriera (BRA) – 1u33min35
4- Ivonne Kraft (GER) / Ana Clara Souza (BRA) – 1.41min39
5- Katherine Lindo (VEN) / Florangela Rodriguez (VEN) – 1u42min4242

Algemeen klassement na zes ritten
1- Viviane Favery (BRA) /Tania Clair (BRA) – 26u16min27
2- Jaqueline Mourão (BRA) / Danilas Ferriera (BRA) – 26.40min28
3- Letícia Candido (BRA) / Hercília Najara (BRA) – 27u43min18
4- Janildes Fernandes (BRA) / Julyana Machado (BRA) – 30u56min24
5- 4- Ivonne Kraft (GER) / Ana Clara Souza (BRA) – 31u54min24

Live streaming –

De uitzendingen zullen op Facebook worden uitgezonden: www.facebook.com/BRASILRIDE en YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChs8s1lM7eI4NsacdyxTx9Q

Bron en foto: Brazil Ride