Heropening van het Skate en Bikepark Ruigerhoek Utrecht

Heropening van het Skate en Bikepark Ruigerhoek Utrecht

Zondag 21 juni is het zover, de (her)opening van het skate en bikepark Ruigenhoek. Het park aan de noordzijde van Utrecht wordt heropend door de wethouder van Sport, Paulus Jansen. Met workshops en shows laten skateboarders en BMX’ers tijdens de feestelijke opening zien waar de sportvoorziening voor bedoeld is.

Utrecht maken we samen
Vanuit het programma van de Grand Départ is de doelstelling geformuleerd voor de aanleg van een BMX-baan in Utrecht. Met name vanuit jongeren is er vraag naar locaties om te skeeleren, BMX’en en skateboarden. In Polderpark Ruigenhoek ligt een dergelijke voorziening, maar deze voldeed niet meer aan de wensen van de gebruikers en de huidige veiligheidseisen. De gemeente Utrecht, Recreatie Midden Nederland en de gebruikers hebben hun expertise gebundeld en gekeken waar het Polderpark aan moet voldoen. Zo is er gezamenlijk een ontwerp ontstaan voor de herinrichting van het park. Een prachtig voorbeeld van Utrecht maken we samen!

BMX’en en skateboarden
Eén van de onderdelen van het Polderpark is een BMX-baan. Beginner of professional, de baan is voor elk niveau toegankelijk. Het doel van de aanleg van de baan is om jongeren te stimuleren om te gaan sporten en fietsen in het bijzonder. Bij het ontwerp is ook aan de toekomst gedacht, in de aanleg is rekening gehouden met een groeimodel. Zo is de BMX-baan geschikt om uit te breiden tot een echte wedstrijdbaan en mogelijk een pumptrack.

Daarnaast wordt de vernieuwde skatevoorziening heropend op 21 juni, tevens ‘Go Skateboarding Day’. Zowel de BMX’ers als skateboarders verzorgen dan ook de gehele middag gave activiteiten, shows en workshops.

Benieuwd naar de nieuwe sportvoorziening? We zien je graag op zondag 21 juni om 13.00 uur bij de heropening van het skate en bikepark Ruigenhoek.