Veldritten Heure Le Romain – Diepenbeek – Lieshout – Aalter – Veurne

Veldritten Heure Le Romain – Diepenbeek – Lieshout – Aalter – Veurne

Op diverse plaatsen kwamen rijders van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team aan de slag. Hier in kort samengevat waar ze allemaal gereden hebben : met resultaat winst voor Neo Tielens – Emma Szekely – Lore De Geest – Shanyl Deschoesitter . De dames hebben zelfs de Europese titel in de LRC kunnen binnen halen.

Heure Le Romain

18 november 2018

Neo Tielens ging vanstart in de veldrit in Heure le Romain! Leuke wedstrijd samen met maatje Yoren Van Houdt, met hun tweetjes samen de wedstrijd gereden! De kop werd door de twee samen op een afwisselende manier voor hun rekening genomen en zo konden zij met z’n tweetjes in een sprint beslissen over winst en de tweedeplaats. Neo Tielens won de sprint voor Yoren Vanhoudt. #MilwaukeeAlphamotorhomesTeam,#Gripgrab,#Zannata en alle andere sponsors.

Diepenbeek

18 november 2018

Emma reed in Diepenbeek. Helaas maar met 13 deelnemers ,maar dat belette haar niet om het beste van zichzelf te geven. Lange tijd reed zij samen met Robbe Stans aan de leiding. In de voorlaatste ronde sloeg het noodlot toe en raakte Emma een boom met haar schouder. De winst in de wedstrijd moest ze aan Robbe Stans laten. Maar met een tweede plaats algemeen was zij ook tevreden. Ze heeft een knappe wedstrijd gereden. Dit was goed voor haar zevende overwinning van het seizoen bij de meisjes. 

Lieshout (Nederland)

18 november 2018

Noa Diels maakte de verplaatsing naar Lieshout (Nederland) om daar deel te nemen aan de Bavariacross. Het was een zeer mooi maar wel technische zandomloop. Met zijn beperkte Nederlandse punten (ranking) moest hij niet helemaal achteraan plaatsnemen maar veel scheelde het niet op een smalle maar lange start. Hij kon de eerste ronde goed opschuiven tot plaats 10 maar 9 man was er weg en hij was te lang opgehouden om hier bij te zijn.  Hij deed er de volgende ronde alles aan om nog plaatsen goed te maken toen de kopgroep van 9 uit elkaar viel wat hem nog lukte tot plaats 8. Maar hij had in het begin teveel krachten verspeelt en zakte op het laatste nog weg tot plaats 12 op een cross die iets langer duurde dan normaal.

Aalter

Europees Kampioenschap

De twee jongste dames van de ploeg maakten de overplaatsing naar Aalter. Daar gingen zij strijden voor de Europese titel. Met maar liefst 69 vertrekkers stonden zij aan de start maar de meisjes waren natuurlijk in de minderheid. Lore De Geest was gedreven om de titel binnen te halen. Ze moest starten op de voorlaatste rij. Het was dus een sterke achtervolging naar de voorste gelederen. Lore kwam 33e binnen en werd de nieuwe Europese Kampioen in haar klasse.

Ook Shanyl Deschoesitter maakte de verplaatsing naar daar. Ze kwam ook terug met de Europese titel. Ze hebben een mooie wedstrijd verreden en zijn terecht de nieuwe Europese Kampioenen.

Proficiat dames met jullie behaalde titel.

Veurne

PK Noordzee cross

Twee van onze jongste rijders namen de fiets en deden de verplaatsing richting Veurne. Daar gingen zij deelnemen aan de Noordzeecross. Bij de 14 jarigen kregen we Delaere Lewis en Miel Dekien aan de start. Voor Lewis Delaere kwam niet verder dan een 14e plaats en Miel Dekien kon zich naar het podium fietsen. De winst ging naar Thorben Allaer en Tibo Vancompernolle werd tweede.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : rijders zelf