Iciar Van Den Bergh wint sterk bezet Urban Trial wedstrijd in Cahors

Iciar Van Den Bergh wint sterk bezet Urban Trial wedstrijd in Cahors

ava

Na enkele mooie finale plaatsen in de Wereldbeker Trial heeft Iciar Van Den Bergh afgelopen zaterdag de sterk bezette Urban Trail wedstrijd in Cahors gewonnen. Meteen de eerste internationale overwinning voor de Nodrugs Concept team atleet

Afgelopen zaterdag vond in Cahors in Frankrijk de jaarlijkse Urban Trial wedstrijd plaats. De Urban Trial is een combinatie van fiets trial op zaterdag en moto trial op zondag. De wedstrijd is enkel op uitnodiging en dit jaar stonden voor de fiets trial aardig wat toppers op het programma: Abel Mustelies, Danny Commas, Vincent Hermance, Hannes Herman, Aurélien Fontenay, Rick Koekoek en Andrei Burton. Naast deze internationale toppers stond ook 1 Belg aan de start, Nodrugs Concept team atleet Iciar Van Den Bergh die dit jaar aansluiting heeft gevonden bij de wereldtop.

Het wedstrijdverloop is iets anders dan een normale trialwedstrijd. Tijdens de wedstrijd worden er in de zones punten verzameld per obstakel dat genomen wordt. Hoe moeilijker het obstakel, hoe meer punten men krijgt. Faalt men het obstakel te nemen, dan moet men de zone verlaten.

Iciar wint de wedstrijd voor Rick Koekoek en Nicolas Vuillermont. Na enkele prachtprestaties in de laatste wereldbekers heeft Iciar dus zijn eerste internationaal succes geboekt en is hij klaar voor het WK wat deze vrijdag van start gaat.

Alhier een reactie van Iciar: “De Urban Trial in Cahors was een schitterend event. Er was enorm veel volk en de sfeer was geweldig. Een combinatie met de moto trial is zeker positief. De puntentelling was anders dan tijdens de normale wedstrijden, maar de formule maakte het extra spannend. Door het nemen van een moeilijke sidehop die niemand anders lukte won ik de wedstrijd. Ik voel me echt wel klaar voor het WK eind deze week.”

 

Veel succes op het WK Iciar.