IJsboerke Kids Cyclocross in Baal

IJsboerke Kids Cyclocross in Baal

 

Op oudjaar, zaterdag 31 december, daags voor de échte GP Sven Nys, rijden bijna 300 kinderen hun eigen Grote Prijs. Sven Nys zorgt zelf, samen met enkele collega-oud-renners, voor de begeleiding.

 

Net als bij een aantal andere manches van de DVV Verzekeringen Trofee, krijgen in Baal jongeren t.e.m. 12 jaar dankzij IJsboerke de kans om op een unieke manier met het veldrijden kennis te maken. Onder begeleiding van Sven Nys, Paul Herygers, Roland Liboton, bondscoach Rudy De Bie en ex-wereldkampioen militairen Kris Wouters kunnen jongeren proeven van de cross.

 

Al wie tussen 6 en 12 jaar oud is, is welkom op zaterdag 31 december, om 14u30 aan de publiekstent. Daar worden de deelnemers opgewacht door enkele medewerkers. Fiets, helm en een sportieve ingesteldheid, meer is er niet nodig! Er zullen naar schatting al zeker zowat 300 kinderen aanwezig zijn.

 

Uitnodiging voor de pers

 

We nodigen u graag uit om deze jeugdinitiatie bij te wonen en er verslag over te doen. Het begint om 14u30, u kan vrij langs het parcours rondlopen. Na afloop staan de diverse oud-renners ter beschikking voor reacties en toelichting.

Bron : Golazo

Publicatie : Nancy Aerts