In Bokrijk kan je fietsen door het water

In Bokrijk kan je fietsen door het water

Een nieuw fietspad dat je dwars door het water voert? Het kan, want het traject ligt op het fietsroutenetwerk bij knooppunt 91 in Bokrijk en doorkruist het vijvergebied van het natuurgebied De Wijers. Het fietspad is het eerste in een reeks van innovatieve fietsprojecten voor meer beleving in het Limburgse landschap langs het fietsroutenetwerk. In het najaar creëert Toerisme Limburg ook een traject ‘ fietsen onder de grond’ in de mergelgroeven van Kanne bij Riemst.
Maar eerst is er dus dit fietspad door het water, een fietsinnoverend project in harmonie met de natuur. Fietsers rijden 212 meter lang op een pad van 3 meter met het water aan weerszijden op ooghoogte. Je ziet, voelt en ruikt het water van op de fiets.Naast de unieke waterbeleving kan men oog genieten van fauna en flora. Er is daarbij vooral ingezet op de amfibieën. Maar ook het vogelbestand krijgt kansen. Daarbij wordt o.a. gedacht aan het broedgebied voor de roerdomp.
Het pad creëert een nieuwe toegangspoort tot de Wijers en verbindt Zonhoven met Bokrijk op deze manier.Het geheel kwam tot stand met SALK-toelage en kost 600.000 euro.

Tekst en foto: Jempi Welkenhuyzen