Interview met Lisi Osl

Interview met Lisi Osl

Het GHOST Factory Racing Team is volop bezig met het komende seizoen. Ze gaven een interview met Lisi Osl vrij. Ze rijdt voor het team sinds 2011.

Wie is Lisi?

Eigenlijk heet ik Elisabeth, maar iedereen noemt me Lisi. Ik groeide op als één van de vijf kinderen in Kirchberg, Tirol, Oostenrijk. Ik ben vastbesloten, precies en lach graag, maar ik kan ook echt ongeduldig en eigenwijs zijn. Hmm, wat moet je nog van mij weten?

Waarom werd het Cross-country en niet ballet?

Ik hou ervan om buiten te zijn in de bergen. Ik vind ook de balans tussen top fysische prestaties  en technische vaardigheden echt opwindend. Fietsen betekent totale flexibiliteit, ik heb geen vaste uurafspraken nodig. Ik ga de deur uit en ik ben weg.

Waar staat het GHOST Factory Racing Team voor in jouw visie?

Een perfecte en professionele omgeving met ontspannen kwaliteiten.

Hoe verkies je te trainen: in groep of alleen?

Voor de conditie, train ik liever alleen, omdat ik dan best het trainingsschema kan afwerken dat mijn coach voor mijn speciaal opstelt. Technische vaardigheden trainingen hebben vele voordelen om in groep te doen en is het sowieso plezanter ook.

Welke ontgoochelingen hadden een grote impact op je carrière?

Het feit dat ik de top bereikt had en dan telkens lager en lager ging, dan was extreem pijnlijk voor mij.

Hoe kreeg je jouw motivatie dan terug?

Ik hou van de sport en ik kan niet alles loslaten. Eerlijk, ik ben ervan overtuigd dat ik in staat ben te tonen wat ik in me heb.

Eten: een belangrijk topic voor jou?

 

Ja, zeker. Momenteel spendeer ik veel tijd aan dit topic en de correlatie tussen voeding  en prestaties is echt interessant.

Is er een rolmodel in je leven dat je stimuleert?

Vanuit een atletische visie, is dat Felix Gottwald. Ik heb zijn boek verschillende keren gelezen en kan meerdere keren doen. In het algemeen, is het mijn moeder, zij is zo bescheiden en geduldig.

Waar zie je jezelf binnen vier jaar?

Ik wil de beste zijn in de Cross Country wereld.

Bron: PM

Foto: (©GHOST / MAASEWERD FOTOGRAFIE)