Jaarmarktcross Niel

Jaarmarktcross Niel

Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team rijdt zich op deze modderige omloop zeker in de kijker. 

10 november 2018

In Niel kregen onze jongens en meisjes een droog en snel parcours onder de wielen geschoven tijdens de verkenningen. Maar enkele uren later beslisten de weergoden er anders over en trokken ze de watersluizen open. Het parcours werd omgetoverd tot een sterke glijpartij op de technische passages.

De Dames hebben zich tijdens deze wedstrijd zeer goed in beeld gereden. Bedankt voor deze publiciteit.

Elle Anderson werd heel knap 7e. Het begon een halfuur voor de start heel hard te regenen. Voor Elle was dit gunstig en werd het een modderige cross. Ze miste een beetje haar start doordat ze uit haar pedaal schoot. Al snel kon ze opschuiven en stond ze goed haar mannetje. Ze is tevreden over haar wedstrijd en zal morgen ook starten in Gavere.

Suzanne Verhoeven vond eindelijk haar goede benen en werd na een lange strijd voor plek 17 uiteindelijk 19e. Dit is voor haar de eerste cross dat ze echt een goed gevoel had. Dit belooft voor meer!

Mascha Mulder reed ook een mooie wedstrijd en werd 22e. Ze maakte een hele slechte start en voor haar werd het zo snel mogelijk inhalen. Dat lukte goed, maar er had wel meer in gezeten. Desondanks is ze wel tevreden over het gevoel.

Elodie Kuijper werd 25e en is hiermee ook tevreden. Ze zal morgen een nationale cross rijden in Tilburg, voor haar een thuiscross.

Dolf Pemen kende een pechdag in Niel. Hij kreeg vier keer af te rekenen met een ketting die van het tandwiel afliep waardoor een mooie uitslag meteen weg was. Het was een zware ontgoocheling na de wedstrijd maar Dolf is iemand die redelijk kan relativeren. Hij wil volgende week tijdens een thuiswedstrijd in Hamme laten zien dat hij ook mooie uitslagen kan rijden. Wij twijfelen daar zeker niet aan..

Bij de beloften stonden er maar liefst 50 deelnemers aan de start. Hiervan gaan er uiteindelijk drie de finish niet houden. Het kan geen toeval zijn dat het nu net drie rijders van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team zijn die de finish niet haalden. Nog Matthias Van Roy, Noch Brent Braes en Ward Deschepper hebben hun wedstrijd kunnen uitrijden. In deze categorie ging de winst naar Turner voor Kielich en Mein. Hopelijk hebben onze jongens volgende week in Hamme meer geluk.

Mathis De Roeck kwam aan de start bij de junioren. Met maar liefst 32 deelnemers wilden zij strijden voor de winst. Voor Mathis was het geen meevaller in Niel. Na zijn pech in Hofstade wilde hij een mooie wedstrijd rijden maar het kwam niet zo uit. Hij had zich zo goed voorbereid op deze wedstrijd en wilde zich laten zien naar zijn sponsors toe maar het lukte langs geen kanten. Toch moet hij zich niet verschuilen achter geen goede training of geen goede rust. Hij had gewoon een offday. Dat kan de beste al wel eens overkomen. Maar het is balen als het niet een cross is als je eigen sponsoren komen kijken. Niet getreurd Mathis. Volgende week zitten we in Hamme en daar ga je zeker schitteren.

Ook Robbe willems had geen goed gevoel na zijn wedstrijd in Niel. Ook al was zijn start niet zo slecht te noemen. Hij kwam niet zo goed in zijn pedaal en daardoor verloor hij verschillende plaatsen om voorin te zitten. Hij moest dus van halfweg het pak proberen op te schuiven. Dat lukte wel maar hij voelde op de lange stukken wel dat hij power te kort kwam. Het hoogst haalbare voor hem in Niel was een 11e plaats.

Publicatie : Nancy Aerts Foto’s : rijders zelf – Robert Goedgezelschap – Bram Van Lent